GYF / Nyhetsarkiv / Pressmeddelande Ölands Gymnasium & Stage4you

Gymnasieprogram på Öland fasas ut och Stage4you’s utbildningar flyttas till förbundets skolor i Kalmar

Publicerad: 2015-10-23 12:30

Idag, fredag den 23 oktober, beslutade styrelsen för Kalmarsunds gymnasieförbund att gymnasieprogrammen på Ölands Gymnasium fasas ut och att utbildningarna på Stage4you Academy flyttas till andra skolor inom Kalmarsunds gymnasieförbund, samt att avtalet med entreprenören Stage4you AB avslutas 2016-06-30.

Det var en enad styrelse som idag beslutade att ingen ny antagning görs till gymnasieprogrammen på Ölands Gymnasium inför läsåret 2016/2017 och att eleverna får fullfölja sin utbildning på skolan samt att avtalet med entreprenören Halltorps gästgiveri förlängs till 2018-06-30.

Förbundsstyrelsen beslutade också enigt att ingen antagning sker till Stage4you Academy i Torsås inför läsåret 2016/2017. Ny antagning för estetiska programmet inriktning musik och spetsutbildning musik sker för läsåret 2016/2017 på Jenny Nyströmsskolan och för hantverksprogrammet inriktning hår- och makeupstylist på Lars Kaggskolan. Avtalet med entreprenören Stage4you AB avslutas därmed 2016-06-30 och Kalmarsunds gymnasieförbund kommer därefter driva gymnasieprogrammen helt i egen regi. Komvuxverksamheten på Stage4you Academy flyttas till Axel Weudelskolan i Kalmar hösten 2016.

– Kalmarsunds gymnasieförbund är mån om att övergången från Stage4you Academy till skolorna i Kalmar ska bli så enkel och smidig som möjligt för eleverna på Stage4you, och förbundet kommer vara behjälplig med kontakter för att hitta bostäder i Kalmar till de ungdomar som behöver detta, säger Dzenita Abaza, styrelseordförande i Kalmarsunds gymnasieförbund.

Ölands Gymnasium och Stage4you Academy har under flertalet år gått med underskott och de främsta orsakerna beror på ett sviktande elevunderlag tillsammans med höga fasta kostnader.

– Trots att en rad kostymanpassningar och omfattande marknadsföringssatsningar gjorts för att justera underskottet och öka elevantalet kvarstår den negativa ekonomiska trenden vilket inte är hållbart i längden, fortsätter Dzenita.

Gymnasieförbundets prognoser visar på ett miljonunderskott närmre 29 % av Ölands Gymnasiums omsättning samt 25 % av Stage4you Academys omsättning. Totalt sett omfattar Ölands Gymnasium endast 1 % och Stage4you Academy 3 % av antalet gymnasieelever som förbundet utbildar idag.

Mer information
För mer information hänvisar Kalmarsunds gymnasieförbund till kontaktpersonerna nedan och till tjänsteskrivelsen för Ölands Gymnasium och tjänsteskrivelsen för Stage4you Academy.

Kontakt

Dzenita Abaza (S)
Styrelseordförande
Kalmarsunds gymnasieförbund
Tel. 076-116 96 62
E-mail This is an email address

Sven Stenson (M)
Vice ordförande Förbundsstyrelsen
Kalmarsunds gymnasieförbund
Tel. 070-215 08 57
E-mail This is an email address

Joachim Håkansson
Förbundschef
Kalmarsunds gymnasieförbund
Tel. 076-808 15 40
E-mail This is an email address