GYF / Nyhetslista / Digitalt direktionsmöte

Direktionsmöte på distans

Publicerad: 2020-05-05 08:52 Ledamöterna i direktionen har kopplat upp sig digitalt och har möte på distans

Undervisningen inom Kalmarsunds gymnasieförbund har bedrivits genom distansundervisning och fjärrundervisning sedan mitten av mars. Inom förbundet är det flera delar än undervisningen som påverkas av den situation som vi nu har i samhället. Under torsdagen den 30 april hölls gymnasieförbundets direktionsmöte på distans för första gången någonsin.

Senaste direktionsmötet genomfördes genom Google Meet och grundliga förberedelser gjordes så att alla förtroendevalda skulle känna sig bekväma inför mötet. Med hjälp av IKT-pedagogerna "provkörde" de den digitala miljön så att de kunde säkerställa att det fungerade för samtliga deltagare. När det väl var dags för möte fungerade det mycket väl.

IKT-pedagogerna påtalade att det precis som i undervisningssituationer är väsentligt med tydliga instruktioner. Dvs. mikrofon av, kamera på, begär ordet i chatt o s v. Det visade sig att även votering gick att genomföra på ett strukturerat och väl fungerande sätt. Så den digitala mognad som finns inom Kalmarsunds gymnasieförbund sträcker sig hela vägen upp till politisk nivå.