GYF / Nyhetslista / Guldapplet2019

Två lärare på Jenny Nyströmsskolan nominerade till Guldäpplet 2019

Publicerad: 2019-09-04 10:41

Kalmarsunds gymnasieförbund ligger i Sveriges framkant vad gäller digitalisering i skolan. För tredje året i rad har gymnasieförbundet nominerade lärare till Guldäpplet. I år är det Marie Wolke och Anders Alsegård som är lärare på Jenny Nyströmsskolan.

Anders och Marie är lärare på IM-programmet på Jenny Nyströmsskolan och är nominerade bland annat för att de tillsammans och hela tiden söker nya vägar för att göra sin undervisning allt bättre. Oftast sker detta med stöttning av digital teknik. Genom att till exempel spela in lektioner och tillsammans reflektera över innehållet skapar de en grund för fortsatt utveckling av sin undervisning.

Anders och Marie tar i sin undervisning utgångspunkt i elevernas delaktighet och den kontinuerliga feedbacken till eleverna är en bärande del i undervisningen. Feedback ges inte enbart av lärare utan Anders och Marie använder även eleverna som resurs i varandras lärande och de ges möjlighet att ge feedback till varandra, exempelvis genom att använda blogg som verktyg.

Bland de nominerade utser juryn tre finalister som presenteras på Bokmässan i Göteborg där även prisutdelning sker från i år. Bokmässans deltagare och besökare kommer att få flera tillfällen att höra årets Guldäpplepristagare som delar med sig av sina erfarenheter både i Skolspåret program och på övriga scener. Fredagen den 27 september presenteras årets pristagare på Bokmässan.

Guldäpplet är ett lärarstipendium, som årligen delas ut till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält. Guldäpplet utdelas av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne vars partners är: Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund, Sveriges Kommuner och Landsting, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Gleerups Utbildning, ILT Inläsningstjänst, Netsmart, Studentlitteratur samt den ideella stiftelsen DIU, grundare och koordinator.

Stort lycka till önskar Kalmarsunds gymnasieförbund!