GYF / Nyhetslista / Information om ny termin, lunch och kollektivtrafik

Information om ny termin, lunch och kollektivtrafik

Publicerad: 2020-11-06 16:21


Uppdatering 2021-01-22

På rekommendation från Regeringen och Folkhälsomyndigheten förlängdes beslutet om fjärr- och distansundervisning för gymnasieskolorna i Kalmarsunds gymnasieförbund till 1 april 2021 med några justeringar. Syftet är att ytterligare minska trängseln i samhället och i kollektivtrafiken samtidigt som Folkhälsomyndigheten ser en ökad smittspridning bland ungdomar i gymnasieåldern. 

Lunch vid fjärrundervisning

Gymnasieförbundet erbjuder gymnasieelever som har fjärr- och distansundervisning att hämta ut en lunchlåda. Läs mer här. 

För de elever som har undervisning i skolans lokaler har skolrestaurangerna öppet som vanligt och du följer ditt lunchschema och din skolas instruktioner.

När du är i skolan tänk på följande: 

  • tvätta händerna ofta.
  • använd handsprit vid in- och utgången till skolrestaurangen.
  • hosta och nys i armvecket.
  • respektera varandra och tänka på att hålla avstånd ca. 1,5 m mellan varandra.
  • stanna hemma om du är sjuk och testa dig. 
  • gå endast på lunch i skolrestaurangen enligt ditt lunchschema och på angiven tid.

Kollektivtrafiken

Om du åker kollektivt så tänk på att inte gå på bussar som redan är fullsatta. I de flesta fall kommer det en förstärkningsbuss strax efter eller, om du har möjlighet, ta en tidigare eller senare buss. 

Munskydd

Från och med den 7 januari  2021 är det en rekommendation för alla över 16 år att ha munskydd i kollektivtrafiken under pendlingstiderna som är mellan kl. 7.00–9.00 samt kl. 16.00–18.00 på vardagar. Resenärer får självklart bära munskydd även vid andra tider på dygnet. 

Munskydd kommer inte att delas ut av Kalmar länstrafik ombord på fordonen utan det är varje persons egna ansvar att införskaffa ett munskydd. På klt.se finns det mer information om vad som gäller för munskydd i kollektivtrafiken.  

Med vänliga hälsning Kalmarsunds gymnasieförbund