GYF / Nyhetslista / Student 2021

Två anhöriga per elev tillåts vid studentutspringet 2021

Publicerad: 2021-05-27 08:58 studentutspring 2021

Med anledning av det förändrade smittläget i Kalmar län och Region Kalmars lättnader i rekommendationer kommer studenterna vid Kalmarsunds gymnasieförbunds gymnasieskolor att få ha två anhöriga per elev närvarande vid studentutspringet.

Eftersom det fortfarande är risk för smittspridning av Covid-19 kommer studentexamen 2021 i övrigt att genomföras som förra årets studentfirande. Under studentdagen hålls en ceremoniell avslutning med traditionell mösspåtagning och förtäring i skolans lokaler där klasser bjuds in via ett schema. Gymnasieförbundet kommer fortfarande att livesända studentutspringet så att vänner, släkt och anhöriga kan ta del av utspringet i realtid. Länk till livesändningen publiceras på skolornas hemsidor och på deras sociala mediekonton dagen innan studentdagen.

Det är viktigt att alla elever tar ett personligt ansvar och följer rekommendationerna för att minska smittspridningen genom att hålla avstånd till varandra både inomhus och utomhus, tvätta händerna ofta och att elever som är sjuka eller har milda symptom stannar hemma på studentdagen.

Gymnasieförbundets gymnasieskolor arbetar för att alla avgångselever ska få en så bra och fin studentavslutning som möjligt. 

Våra studentdagar

9 juni - Stagneliusskolan
10 juni - Lars Kaggskolan
11 juni - Jenny Nyströmsskolan & Gymnasiesärskolan

Angående studentflak och bussar

Småskaligt studentfirande

Det råder fortfarande smittspridning av covid-19 och gymnasieförbundet uppmanar alla avgångselever och deras anhöriga till att hålla studentfiranden småskaligt enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. 

Läs mer om småskaligt studentfirande