GYF / Om oss / Jobba hos oss / Lediga jobb

Lärare till Gymnasiesärskolan - Individuellt program

Kalmarsunds gymnasieförbund erbjuder en mångfald av utbildningar. Våra skolor kännetecknas av trygghet och en inkluderande miljö. Vi ligger långt fram i utvecklingen och kombinerar IT med modern pedagogik. Tillsammans skapar detta fler möjligheter för dig - och din framtid.

Kalmarsunds gymnasieförbund är ett kommunalförbund som har till uppgift att bedriva och utveckla gymnasial utbildning och kommunal vuxenutbildning åt medlemskommunerna Borgholm, Kalmar, Mörbylånga och Torsås. Vi har ca 4000 studerande och 600 medarbetare fördelat över våra fem skolor.


Jenny Nyströmsskolan är en av gymnasieskolorna i Kalmarsunds gymnasieförbund och har drygt 900 elever fördelade på sex olika nationella program och fem introduktionsprogram. Inom Jenny Nyströmsskolan finns också en gymnasiesärskola. Vi är en framåtsträvande skola med ett öppet klimat som tror på såväl dig som lärare som på våra elever.

Anställning

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet av arbete med elever med intellektuell funktionsnedsättning är önskvärd.
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform:
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

GYSÄR:s vision är Här får alla växa och utvecklas. Det innebär att såväl personal som elever ska ges stöd och stimulans så att vi tillsammans utvecklas så långt som möjligt. Vi lägger vikt vid såväl kunskapsutvecklingen som den sociala utvecklingen för att stärka varje individs självkänsla samt vilja och förmåga att lära. Det innebär att vi arbetar intensivt med tillgängligt lärande genom kompetensbegreppet.
Vi söker en lärare som är behörig i att undervisa på det individuella programmen på gymnasiesärskolan. Du har en relationell elevsyn, har en god samarbetsförmåga, drivs av att arbeta i team, har ett gediget intresse för skolutveckling med fokus på tillgänglig lärmiljö, tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande genom kollegial metod.
För att vara behörig att undervisa i gymnasiesärskolans individuella program måste du normalt ha en speciallärarexamen med inriktning mot utvecklingsstörning, vilket är meriterande. Dessutom krävs en förskollärar- eller lärarexamen mot grundskolan årskurs 1-3 eller motsvarande.
En kompletterande examen som ger behörighet att undervisa, ihop med ytterligare utbildning som gett dig kunskaper och förmågor som motsvarar kraven för en grundlärarexamen kan också få undervisa. Exempelvis arbetsterapeuter och fritidspedagoger med äldre speciallärarutbildning, som syftat till att utbilda lärare på Gymnasiesärskolan, kan få undervisa trots att de inte uppfyller kraven på legitimation och behörighet.

Välkommen att söka arbete till gymnasiesärskolan!

Kvalifikationer

Lärarlegitimation.
Vi fäster stor vikt vid din personliga lämplighet.
Lärarlegitimation inom specialpedagogik/speciallärare med inriktning mot utvecklingsstörning är meriterande.

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-18

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister för arbete inom skola uppvisas. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av övertalig personal eller att erforderliga politiska beslut fattas. Läs gärna mer om Kalmarsunds gymnasieförbund på vår hemsida www.gyf.se. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss vänligt men bestämt samtal från försäljare av ytterligare platsannonser eller rekryteringstjänster.

Sök jobbet här >>