GYF / Om oss / Jobba hos oss / Lediga jobb

Studie- och yrkesvägledare inom vuxenutbildningen

Kalmarsunds gymnasieförbund erbjuder en mångfald av utbildningar. Våra skolor kännetecknas av trygghet och en inkluderande miljö. Vi ligger långt fram i utvecklingen och kombinerar IT med modern pedagogik. Tillsammans skapar detta fler möjligheter för dig - och din framtid.

Kalmarsunds gymnasieförbund är ett kommunalförbund som har till uppgift att bedriva och utveckla gymnasial utbildning och kommunal vuxenutbildning åt medlemskommunerna Borgholm, Kalmar, Mörbylånga och Torsås. Vi har ca 4000 studerande och 600 medarbetare fördelat över våra fem skolor.


Axel Weüdelskolan är en av skolorna i Kalmarsunds gymnasieförbund med inriktning mot gymnasial vuxenutbildning, grundläggande vuxenutbildning, SFI, lärvux samt vård och omsorg. Antalet studerande är ca 1 400 och anställda ca 65.

Anställning

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform:
  • Tillträde: Tillträde 1 mars eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar löpande rekrytering.
  • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

På Axel Weüdelskolan studerar idag ca 250 elever på grundläggande nivå. Vi erbjuder kurserna svenska, svenska som andraspråk, engelska, matematik och samhällskunskap.

Du hanterar ansökningar till kurser på grundläggande nivå i vårt digitala webbansökan och du administrerar varje kursstart för elever på grundläggande nivå.

Du är delaktig i antagningsplaneringen för kursstarter på grundläggande nivå tillsammans med planerare och rektor.

Du ansvarar för skapande av en individuell studieplan för varje elev. Studieplanen skapas tillsammans med elev vid studiesamtal.

Du samarbetar med arbetslagsledare för Gruv-arbetslaget, med planerare samt med rektor för Gruv.

Du genomför studiesamtal med både blivande och sedan tidigare inskrivna elever. Du för löpande anteckningar i elevers individuella studieplaner.

Du deltar aktivt i utvecklingsarbetet på skolan.

Kvalifikationer

Du är högskoleutbildad studie- och yrkesvägledare med godkänd examen. Du har en mycket god organisatorisk förmåga och du är flexibel och tydlig i ditt sätt att kommunicera. Du är bra på att strukturera ditt arbete. Du har god kännedom om de olika utbildningssystem som finns i Sverige. Du är självständig och van att ta egna initiativ.

Du har god förmåga att använda digitala verktyg för kommunikation och du har erfarenhet av att möta utlandsfödda vuxna och kommunicera med dem.

Du är en god lyssnare och har god förmåga att bemöta människor på ett respektfullt sätt.

Arbetet innehåller individuella vägledningssamtal, gruppvägledning och information i grupp. Du kommer att använda dig av både fysiska och digitala lösningar.

Du har en mycket god samarbetsförmåga.

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-01-17

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister för arbete inom skola uppvisas. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av övertalig personal eller att erforderliga politiska beslut fattas. Läs gärna mer om Kalmarsunds gymnasieförbund på vår hemsida www.gyf.se. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss vänligt men bestämt samtal från försäljare av ytterligare platsannonser eller rekryteringstjänster.

Sök jobbet här >>