GYF / Om oss / Jobba hos oss / Lediga jobb

Digitaliseringsledare

Kalmarsunds gymnasieförbund erbjuder en mångfald av utbildningar. Våra skolor kännetecknas av trygghet och en inkluderande miljö. Vi ligger långt fram i utvecklingen och kombinerar IT med modern pedagogik. Tillsammans skapar detta fler möjligheter för dig - och din framtid.

Kalmarsunds gymnasieförbund är ett kommunalförbund som har till uppgift att bedriva och utveckla gymnasial utbildning och kommunal vuxenutbildning åt medlemskommunerna Borgholm, Kalmar, Mörbylånga och Torsås. Vi har ca 4000 studerande och 600 medarbetare fördelat över våra fem skolor.

Kalmarsunds gymnasieförbund förstärker nu med en digitaliseringsledare för att ta tillvara den utvecklingspotential som finns i fortsatt & breddat digitaliseringsarbete som omfattar hela vår verksamhet. Vill du vara del i det fortsatta digitaliseringsarbetet i en dynamisk och expansiv utbildningsorganisation som har målsättningen att vara i framkant av utvecklingen, välkommen med din ansökan.

Anställning

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform:
  • Tillträde: Hösten 2021, datum enligt överenskommelse.
  • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Som digitaliseringsledare ska du vara drivande och rådgivande i utvecklingsarbetet avseende vår fortsatta digitala omställning. Du blir en sammanhållande länk för att koordinera gymnasieförbundets digitala behov och initiativ. Att arbeta med innovation och att skapa verksamhetsnytta genom smarta digitala arbetssätt är grunden för uppdraget.

Du ska ta aktivt ansvar för den digitala omställningen med stöd av din kompetens, kunskap och förståelse för den påverkanspotential som digitaliseringen har för Kalmarsunds gymnasieförbund. Du får en nyckelfunktion för interaktion mellan olika verksamhetssystem med målsättningen "en smidig och säker IT-miljö som ska vidareutvecklas för att ge bästa möjliga verksamhetsnytta"

Du ska med din kompetens och kunskap om E-tjänster, AI:s och andra möjligheter bidra till effektivare lösningar så långt möjligt och lämpligt.

I uppgifterna ingår samarbete med personal i olika roller inom gymnasieförbundet, samverkan med Kalmar Kommun avseende bl.a. systemförvaltning och kontakter med externa leverantörer.

Du säkerställer att en idé tas hela vägen i mål. Det innebär genomlysning av behov och omvärldsbevakning för att bli orienterad om möjliga lösningar för att sedan driva processen vidare från ursprunglig tanke till rätt lösning, införande, förvaltning och uppföljning.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning inom t ex systemvetenskap eller annan motsvarande dokumenterad utbildning. Du bör ha arbetslivserfarenhet inom modern teknologi och dess roll i digitalisering, systemkompetens, processer, ledningssystem och att leda processbaserat förändringsarbete.
Erfarenhet från att planera, driva och leda strategiska IT-projekt är meriterande. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Du är:
• initiativtagande. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.
• serviceinriktad. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränga sig for att leverera lösningar.
• kreativ. Du kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat.

Kontaktpersoner

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-15

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister för arbete inom skola uppvisas. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av övertalig personal eller att erforderliga politiska beslut fattas. Kalmarsunds gymnasieförbund eftersträvar mångfald bland medarbetarna avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund. Läs gärna mer om Kalmarsunds gymnasieförbund på vår hemsida www.gyf.se. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss vänligt men bestämt samtal från försäljare av ytterligare platsannonser eller rekryteringstjänster.

Sök jobbet här >>