GYF / Om oss / Jobba hos oss / Lediga jobb

Studie- och yrkesvägledare

Lars Kaggskolan är en av gymnasieskolorna i Kalmarsunds gymnasieförbund. Skolan har ca 1300 elever och ca 150 medarbetare. Här finns både yrkesprogram och högskoleförberedande program. Vi erbjuder en kamratlig och trivsam arbetsplats med engagerade kollegor i en utvecklande miljö.

Anställning

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform:
 • Tillträde: Tillträde: 2021-10-01 eller enligt överenskommelse Löpande rekrytering kommer att tillämpas Inga Andersson nås företrädesvis per mail
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Du kommer att aktivt arbeta med vägledning för våra elever. Arbetet innebär elevkontakter genom såväl enskilda vägledningssamtal och information i större grupper med fokus på framtida studie- och yrkesval, hantering av elevers val, studieplaner, betyg samt program- och skolbyten m.m..
Som SYV ingår du i skolans elevhälsa och har nära samarbete med pedagoger, administration och skolledning. Arbetet innefattar kontakter med föräldrar, antagningsenhet samt externa aktörer såsom högskolor, folkhögskolor, vuxenutbildning, arbetsförmedling med flera.

Kvalifikationer

Vi vill att du har studie- och yrkesvägledarexamen. Naturligtvis har du även erfarenhet av att arbeta med unga vuxna och elevhälsoarbete.
Tjänsten kräver att du har god kännedom om utbildning inom gymnasieskolan GY11, tillträdesregler till vidare studier, kunskap om arbetsmarknaden och dess behov samt goda kunskaper om regelverk och förordningar. Du behöver även ha god administrativ förmåga och kunna uttrycka dig tydligt i både tal och skrift samt en god kommunikativ förmåga.
Som person har du lätt för att samarbeta, är lyhörd för elevernas behov och önskemål, se möjligheter i svårigheter, är flexibel och kan arbeta både enskilt och tillsammans med andra professioner.

Kontaktpersoner

 • Inga Andersson
  Rektor
  0480-45 17 71072-705 56 73
  E-post: Inga Andersson
 • Patrick Williamsson
  Studie- och yrkesvägledare
  0480-45 16 33070-347 53 90
  E-post: Patrick Williamsson

Fackliga företrädare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-13

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister för arbete inom skola uppvisas. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av övertalig personal eller att erforderliga politiska beslut fattas. Läs gärna mer om Kalmarsunds gymnasieförbund på vår hemsida www.gyf.se. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss vänligt men bestämt samtal från försäljare av ytterligare platsannonser eller rekryteringstjänster.

Sök jobbet här >>