GYF / Om oss / Jobba hos oss / Lediga jobb

SFI-lärare

Kalmarsunds gymnasieförbund erbjuder en mångfald av utbildningar. Våra skolor kännetecknas av trygghet och en inkluderande miljö. Vi ligger långt fram i utvecklingen och kombinerar IT med modern pedagogik. Tillsammans skapar detta fler möjligheter för dig - och din framtid.

Kalmarsunds gymnasieförbund är ett kommunalförbund som har till uppgift att bedriva och utveckla gymnasial utbildning och kommunal vuxenutbildning åt medlemskommunerna Borgholm, Kalmar, Mörbylånga och Torsås. Vi har ca 4000 studerande och 600 medarbetare fördelat över våra fem skolor.

Axel Weüdelskolan är en av skolorna i Kalmarsunds gymnasieförbund med inriktning mot gymnasial vuxenutbildning, grundläggande vuxenutbildning, SFI, lärvux samt vård och omsorg. Antalet studerande är ca 1 400 och anställda ca 85.

Anställning

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Månadslön
 • Tillträde: Tillträde 9 januari 2023 eller enligt överenskommelse
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Undervisning i svenska för invandrare.

Vi söker SFI-lärare med placering på Axel Weüdelskolan som har ca 420 elever inskrivna på SFI, på tre olika studievägar. Det finns ett arbetslag per studieväg och du kommer att tillhöra ett av dem. Både lärare och elever använder digitala verktyg mycket aktivt i undervisningen och SFI-lärarna på skolan har utvecklat flera digitala undervisningsmetoder.
Vi bedriver studier både dag- och kvällstid med både ett reguljär- och ett distansupplägg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarexamen och lärarlegitimation och minst 30 hp i svenska som andraspråk. Arbetslivserfarenhet från området är en merit. Du ska vara en ansvarskännande person, som tycker att det är roligt med utmaningar, respekterar elevernas olikheter, har förmågan att se möjligheter, inspireras av utvecklingsarbete och kan samarbeta. Du är kreativ och du har goda kunskaper i användandet av digitala verktyg.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

 • Richard Berkeby
  Rektor
  0480-451810

Fackliga företrädare

 • Jenny Henrysson
  Facklig företrädare Lärarnas riksförbund
  E-post: Jenny Henrysson
 • Carolina Borelius
  Facklig företrädare Lärarförbundet
  E-post: Carolina Borelius

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-12-22

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister för arbete inom skola uppvisas. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av övertalig personal eller att erforderliga politiska beslut fattas. Läs gärna mer om Kalmarsunds gymnasieförbund på vår hemsida www.gyf.se. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss vänligt men bestämt samtal från försäljare av ytterligare platsannonser eller rekryteringstjänster.

Sök jobbet här >>