GYF / Om oss / Jobba hos oss / Lediga jobb

Verksamhetsområdeschef

Kalmarsunds gymnasieförbund erbjuder en mångfald av utbildningar. Våra skolor kännetecknas av trygghet och en inkluderande miljö. Vi ligger långt fram i utvecklingen och kombinerar IT med modern pedagogik. Tillsammans skapar detta fler möjligheter för dig - och din framtid. Kalmarsunds gymnasieförbund är ett kommunalförbund som har till uppgift att bedriva och utveckla gymnasial utbildning och kommunal vuxenutbildning åt medlemskommunerna Borgholm, Kalmar, Mörbylånga och Torsås. Vi har ca 4000 studerande och 620 medarbetare fördelat över våra fem skolor. Verksamhetsområdeschefen är placerad på förbundskontoret tillsammans med andra medarbetare som arbetar förbundsövergripande med olika områden såsom styrelsearbete, ekonomi, kansli, juridik, arbetsmiljö, antagning, personal/HR, kommunikation, IT, kost och systematiskt kvalitetsarbete. Förbundskontoret kan jämföras med ett kommunledningskontor som består av ledningsgrupp, chefer på förbundsövergripande nivå samt stödfunktioner. Hos oss får du arbeta i en trevlig miljö med engagerade kollegor där vi utvecklar varandra genom ett nära samarbete och med arbetsglädje.

Anställning

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform:
 • Tillträde: Tillträde augusti 2019 eller enligt överenskommelse
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Verksamhetsområdeschefen leder och utvecklar skolverksamheten inom förbundet och är personalansvarig för 14 rektorer, tre IKT-pedagoger, en skolpsykolog och en skolläkare. I uppdraget ingår ett strategiskt och övergripande ansvar för att våra skolor drivs och utvecklas med hög kvalitet och effektivitet. Verksamhetsområdeschefen ska vara synlig, aktiv och tillgänglig. I sitt uppdrag ska verksamhetsområdeschefen bidra till en aktiv omvärldsbevakning och själv vara uppdaterad inom aktuell forskning som berör verksamhetsområdet. Uppdraget innebär vidare att förbereda och föredra ärenden inför förbundsstyrelsen. Verksamhetsområdeschefen har en given roll i förbundschefens ledningsgrupp och förväntas där bidra till hela gymnasieförbundets utveckling. Verksamhetsområdeschefen rapporterar till förbundschefen.

Kvalifikationer

• Adekvat akademisk examen • Erfarenhet av arbete på chefsnivå • Kunskap om lagstiftning inom utbildningsområdet • Erfarenhet av strategiskt arbete • Resultatinriktad • Erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation, förståelse för ekonomiska samband och de faktorer som leder till ekonomi i balans ser vi som meriterande. I din ledarroll är du beslutsam, har ett strategiskt tänk på en övergripande nivå och har förmågan att skapa ett positivt klimat genom goda relationer med såväl interna som externa aktörer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

 • Joachim Håkansson
  Förbundschef
  0480-45 15 10E-post: Joachim Håkansson
 • Jonas Hallén
  Rektor och företrädare Skolledarförbundet
  0480-45 16 12 E-post: Jonas Hallén

Fackliga företrädare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-08

Läs gärna mer om Kalmarsunds gymnasieförbund på vår hemsida www.gyf.se. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av övertalig personal. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss vänligt men bestämt samtal från försäljare av ytterligare platsannonser eller rekryteringstjänster.

Sök jobbet här >>