GYF / Om oss / Jobba hos oss / Lediga jobb

Vikarierande rektor till Kalmarsunds gymnasieförbund

Kalmarsunds gymnasieförbund erbjuder en mångfald av utbildningar. Våra skolor kännetecknas av trygghet och en inkluderande miljö. Vi ligger långt fram i utvecklingen och kombinerar IT med modern pedagogik. Tillsammans skapar detta fler möjligheter för dig - och din framtid.

Kalmarsunds gymnasieförbund är ett kommunalförbund som har till uppgift att bedriva och utveckla gymnasial utbildning och kommunal vuxenutbildning åt medlemskommunerna Borgholm, Kalmar, Mörbylånga och Torsås. Vi har ca 4000 studerande och 600 medarbetare fördelat över våra fem skolor.

Kalmarsunds gymnasieförbund söker nu en vikarierande rektor till Hotell- och turismprogrammet, Restaurang- och livsmedelsprogrammet samt Introduktionsprogrammet vid Jenny Nyströmsskolan.

Anställning

 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform:
 • Tillträde: Vikariatet omfattar heltid och är förlagt från 1 oktober 2019 till och med 31 augusti 2020 med möjlighet till förlängning.
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Som rektor ansvarar du för en av skolans enheter och ingår i skolans ledningsgrupp. Du är organisatoriskt direkt underställd en verksamhetsområdeschef med övergripande verksamhetsansvar inom gymnasieförbundet.
Rektor är pedagogisk ledare och ansvarar för att skolenhetens verksamhet når uppställda mål och bedrivs inom tilldelade ekonomiska ramar. Rektor är chef för skolenhetens lärare och svarar för att dessa har kunskaper och stöd att bedriva och utveckla sina ansvarsområden. I sin myndighetsutövning ska rektor arbeta utifrån och ha kunskaper om skollagen, förordningar, föreskrifter, allmänna råd och gymnasieförbundets vision, prioriterade områden samt verksamhetsmål. Rektor är också arbetsgivarrepresentant och ska i den rollen arbeta utifrån gällande bestämmelser, till exempel kring arbetsmiljö.

Kvalifikationer

Förbundets chefer skall vara aktiva, engagerade och synliga genom att:
• ha en god bild över verksamheten
• ha ansvar för att alla känner till och förstår verksamhetens uppdrag
• vara tydlig och ärlig och alltid ge klara besked
• vara bra på att fatta beslut
• vara en god lyssnare

Som rektor har du en adekvat pedagogisk utbildning. Har du genomgått rektorsutbildning är detta en merit. Tidigare erfarenhet av arbete som rektor och/eller deltagande i kommunalt ledarförsörjningsprogram motsvarande är också ett plus.

Kontaktpersoner

 • Stefan Regebro
  Verksamhetsområdeschef
  0480-45 15 20E-post: Stefan Regebro

Fackliga företrädare

 • Jonas Hallén
  Rektor och företrädare Sveriges skolledarförbund
  0480-45 16 12 E-post: Jonas Hallén

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-31

Läs gärna mer om Kalmarsunds gymnasieförbund på vår hemsida www.gyf.se. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av övertalig personal eller att erforderliga politiska beslut fattas. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss vänligt men bestämt samtal från försäljare av ytterligare platsannonser eller rekryteringstjänster.

Sök jobbet här >>