GYF / Om oss / Jobba hos oss / Lediga jobb

Enhetschef/planerare till gymnasiesärskolan

Kalmarsunds gymnasieförbund erbjuder en mångfald av utbildningar. Våra skolor kännetecknas av trygghet och en inkluderande miljö. Vi ligger långt fram i utvecklingen och kombinerar IT med modern pedagogik. Tillsammans skapar detta fler möjligheter för dig - och din framtid.

Kalmarsunds gymnasieförbund är ett kommunalförbund som har till uppgift att bedriva och utveckla gymnasial utbildning och kommunal vuxenutbildning åt medlemskommunerna Borgholm, Kalmar, Mörbylånga och Torsås. Vi har ca 4000 studerande och 600 medarbetare fördelat över våra fem skolor.

Anställning

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform:
  • Tillträde: Tillträde enligt ök.
  • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en engagerad och positiv person till ett spännande och varierande jobb som planerare och chef på gymnasiesärskolan i Kalmarsunds gymnasieförbund!

Tjänsten består av två olika delar. Den ena delen utgör en specialistfunktion där du jobbar med beredning av tjänstefördelning, schemaläggning, resursplanering, fritidsverksamhet samt läsårsplanering för gymnasiesärskolan. Den andra delen utgör en skolledar- och chefsfunktion med arbetsledning för pedagogiska assistenter, verksamhetsutveckling och ekonomiarbete.

Du kommer att:
• Ansvara för att gymnasiesärskolans pedagogiska assistenter leds, organiseras och samordnas på ett, för verksamheten och förbundet, ändamålsenligt sätt.
• Ingå i skolans ledningsgrupp och lokala samverkansorgan, där du är arbetsgivarens representant.
• Ingå i förbundets centrala arbetsgrupper inom områdena bemanning/tjänsteplanering och lokaler, där du företräder din arbetsplats med bibehållet helhetsperspektiv.
• Ha operativt ansvar för arbetet med tjänste- och bemanningsplanering, schemaläggning, resursplanering
• Tillsammans med rektor jobba med det pedagogiska utvecklingsarbetet inom gymnasiesärskolan

Organisatoriskt är du direkt underställd planeringschefen, som är placerad på förbundskansliet. Du är anställd i Kalmarsunds gymnasieförbund, med placering på gymnasiesärskolan på Jenny Nyströmskolan i Kalmar. I tjänsten ingår eget budgetansvar och delansvar för skolans ekonomi.

Kvalifikationer

Du har utbildning på högskole- eller universitetsnivå
• Du har erfarenhet av att ha arbetat som chef och av att ha jobbat i ledningsgrupp
• Du har erfarenhet av att hantera stora mängder information och komplexa strukturer med gott resultat
• Du har god IT-vana och är en driven datoranvändare

Erfarenhet av ledningsarbete i en utbildningsorganisation, gärna på gymnasienivå och inom skolformen, är meriterande.

För att trivas med jobbet tror vi att du behöver vara strukturerad, analytisk och målinriktad.
Du löser utmaningar på ett konstruktivt sätt. Din drivkraft är att skapa motivation, arbetsglädje och engagemang hos dina medarbetare, och du har lätt för att samarbeta. Du har ett uttalat intresse för att tillsammans med andra utveckla verksamheten för högre måluppfyllelse. Som person är du kommunikativ och tycker om att skapa relationer, du har en ekonomisk medvetenhet och förstår vikten av mål- och resultatstyrning. Tidigare befattning i en politiskt styrd organisation är en fördel.
Känner du igen dig i den här beskrivningen så ska du söka dig till oss!

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-06-15

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister för arbete inom skola uppvisas. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av övertalig personal eller att erforderliga politiska beslut fattas. Läs gärna mer om Kalmarsunds gymnasieförbund på vår hemsida www.gyf.se. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss vänligt men bestämt samtal från försäljare av ytterligare platsannonser eller rekryteringstjänster.

Sök jobbet här >>