GYF / Om oss / Jobba hos oss / Lediga jobb

Medialärare med särskild ämneskunskap inom TV, Film- och videoproduktion

Kalmarsunds gymnasieförbund erbjuder en mångfald av utbildningar. Våra skolor kännetecknas av trygghet och en inkluderande miljö. Vi ligger långt fram i utvecklingen och kombinerar IT med modern pedagogik. Tillsammans skapar detta fler möjligheter för dig - och din framtid.

Kalmarsunds gymnasieförbund är ett kommunalförbund som har till uppgift att bedriva och utveckla gymnasial utbildning och kommunal vuxenutbildning åt medlemskommunerna Borgholm, Kalmar, Mörbylånga och Torsås. Vi har ca 4000 studerande och 620 medarbetare fördelat över våra fem skolor.


Jenny Nyströmsskolan är en av gymnasieskolorna i Kalmarsunds gymnasieförbund och har drygt 900 elever fördelade på sex olika nationella program och fem introduktionsprogram. Inom Jenny Nyströmsskolan finns också en gymnasiesärskola. Vi är en framåtsträvande skola med ett öppet klimat som tror på såväl dig som lärare som på våra elever.

Anställning

  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Deltid
  • Löneform: Månadslön
  • Varaktighet: 6 månader eller längre
  • Arbetstid: Dagtid
  • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Undervisningen kommer att ligga inom medieområdet varpå bred kunskapsbas inom media är viktig.
Fokus för utbildningen ES-Media ligger på ämnena medieproduktion, grafisk kommunikation samt film- och TV-produktion

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av undervisning i följande ämnen inom delen Film och Tv: Film- och TV-produktion1 och 2, Filmproduktion, Medieproduktion 1 och 2, Digitalt skapande 1 och 2 samt Gymnasiearbete.
Det centrala kursinnehållet i Film- och TV-produktion innehåller:
Berättarteknik, manus, produktionsplanering, fotografi, ljudinspelning, ljussättning, redigering, postproduktion och ljudläggning för TV/video eller film. Vi arbetar i huvudsak i Adobe-programmen Creative Suite för redigering.

Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av arbete i broadcast-sammanhang och/eller erfarenhet av undervisning inom TV/Video och Filmproduktion. Det är även meriterande med erfarenhet av arbete inom en redaktionell miljö eller vid en reklam/informationsbyrå.

Undervisningen är både teoretisk och praktisk samt kräver pedagogisk och aktuell teknisk kompetens inom området. Dessutom ingår i tjänsten att vara med i och driva arbetet med att utveckla skolan, programmets och medieinriktningens verksamhet som bedrivs i en ämnes-övergripande miljö.
Vi arbetar med en-till-en-koncept vilket innebär att IKT används som en naturlig del i undervisningen.

Kvalifikationer

Legitimerad lärare med yrkeserfarenhet inom media-ämnen främst inom Film- och TV-produktion.
Av arbetsgivaren bedömd kompetens som innebär lämplighet för tjänsten samt personliga egenskaper

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-06-07

Läs gärna mer om Kalmarsunds gymnasieförbund på vår hemsida www.gyf.se. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av övertalig personal eller att erforderliga politiska beslut fattas. Då urvalsprocessen och intervjuer sker löpande är du välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 7 juni. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss vänligt men bestämt samtal från försäljare av ytterligare platsannonser eller rekryteringstjänster.

Sök jobbet här >>