GYF / Om oss / Jobba hos oss / Lediga jobb

Dator och nätverkslärare till El- och energiprogrammet

Kalmarsunds gymnasieförbund erbjuder en mångfald av utbildningar. Våra skolor kännetecknas av trygghet och en inkluderande miljö. Vi ligger långt fram i utvecklingen och kombinerar IT med modern pedagogik. Tillsammans skapar detta fler möjligheter för dig - och din framtid.

Kalmarsunds gymnasieförbund är ett kommunalförbund som har till uppgift att bedriva och utveckla gymnasial utbildning och kommunal vuxenutbildning åt medlemskommunerna Borgholm, Kalmar, Mörbylånga och Torsås. Vi har ca 4000 studerande och 600 medarbetare fördelat över våra fem skolor.


Lars Kaggskolan är en av gymnasieskolorna i Kalmarsunds gymnasieförbund. Skolan har ca 1300 elever och ca 150 medarbetare. Här finns både yrkesprogram och högskoleförberedande program. Vi erbjuder en kamratlig och trivsam arbetsplats med engagerade kollegor i en utvecklande miljö.

Anställning

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform:
  • Tillträde: Tillträde: 2020-08-11 Löpande rekrytering kommer att tillämpas.
  • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och utveckla vår verksamhet på Kalmarsunds gymnasieförbund med placering på Lars Kaggskolans El- och energiprogram. Tjänstens huvudområde är praktisk och teoretisk undervisning i gymnasiekurser på El- och energiprogrammet dator- och
kommunikationsinriktning samt Teknikprogrammets informations- och medieteknikinriktning. I dessa inriktningar kommer du att utbilda inom områdena persondatorer, servermiljöer, nätverk, nätverkssäkerhet, support och hemservice men även i elektronik och microdatorteknik.
Tjänsten innebär även ett mentorsskap där du har ett nära samarbete med elevhälsan och vårdnadshavarna för att eleverna ska trivas, ha hög närvaro samt uppnå hög måluppfyllelse.

Kvalifikationer

Till gymnasielärartjänsten på El- och energiprogrammet söker vi i första hand legitimerade lärare med inriktning dator- och nätverkskommunikation alternativt någon som har god yrkeserfarenhet inom området och ett genuint intresse av att undervisa och arbeta med ungdomar samt på sikt även vill läsa in en lärarbehörighet. Som lärare inom sökt området bör du ha goda kunskaper i serverplattformar, molntjänster, nätverkskomponenter samt dator- och nätverkskommunikation, allt från kablage till applikation. Du ska både lära eleverna förstå begreppen inom dator- och nätverksområdet, kunna designa nätverkslösningar samt konfigurera nätverksutrustning, installera servrar och applikationer i olika miljöer samt förhindra intrång och dataförluster i en uppkopplad värld.

Axplock ur undervisningsinnehållet:
Datorsystems uppbyggnad samt olika operativsystem
Windows server, installation och konfiguration
OSI-modellen, TCP/IP- protokollet samt dess tjänster och adressering
Routing, switching, WLAN samt VLAN
Data- och nätverkssäkerhet

På skolverket finns mer detaljerat innehåll på aktuella kurser:
Dator- och nätverksteknik
Nätverksteknik
Nätverkssäkerhet
Elektronik och mikrodatorteknik

Det är dessutom meriterande om du har kunskaper i något/några av följande områden;
grundläggande el, elektronik, mikrodatorteknik, larm eller telekommunikation.

Du ska även ha god samarbetsförmåga, erfarenhet av att arbeta i arbetslag och ha stort intresse för skolutveckling. Självklart är du utvecklingsbenägen och nyfiken på utmaningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-05-24

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister för arbete inom skola uppvisas. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av övertalig personal eller att erforderliga politiska beslut fattas. Läs gärna mer om Kalmarsunds gymnasieförbund på vår hemsida www.gyf.se. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss vänligt men bestämt samtal från försäljare av ytterligare platsannonser eller rekryteringstjänster.

Sök jobbet här >>