GYF / Om oss / Jobba hos oss / Lediga jobb

Driven och engagerad controller

Kalmarsunds gymnasieförbund erbjuder en mångfald av utbildningar. Våra skolor kännetecknas av trygghet och en inkluderande miljö. Vi ligger långt fram i utvecklingen och kombinerar IT med modern pedagogik. Tillsammans skapar detta fler möjligheter för dig - och din framtid.

Kalmarsunds gymnasieförbund är ett kommunalförbund som har till uppgift att bedriva och utveckla gymnasial utbildning och kommunal vuxenutbildning åt medlemskommunerna Borgholm, Kalmar, Mörbylånga och Torsås. Vi har ca 4000 studerande och 620 medarbetare fördelat över våra fem skolor.
Controller-funktionen är placerad på förbundskontoret tillsammans med andra medarbetare som arbetar förbundsövergripande med olika områden såsom direktionsarbete, ekonomi, kansli, juridik, arbetsmiljö, antagning, personal/HR, kommunikation, IT, kost och systematiskt kvalitetsarbete. Förbundskontoret kan jämföras med ett kommunledningskontor som består av ledningsgrupp, chefer på förbundsövergripande nivå samt stödfunktioner. Hos oss får du arbeta i en trevlig miljö med engagerade kollegor där vi utvecklar varandra genom ett nära samarbete och med arbetsglädje.

Anställning

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform:
  • Tillträde: Tillträde 1 juni eller enligt överenskommelse.
  • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Som controller i Kalmarsunds gymnasieförbund kommer du ansvara för att ta fram och följa upp budget, bokslut och prognoser i samarbete med chefer på respektive enhet. Ansvaret kommer också innebära omvärldsbevakning av lagstiftning och statliga beslut som påverkar skolfrågor och verksamhetens ekonomi.

I rollen ingår att utveckla arbetet med ekonomisk styrning, utbilda och stödja verksamhetens chefer i ekonomifrågor, samt presentera resultat för ledningsgrupp och andra personalgrupper inom skolenheten.

Uppdraget innebär även ansvar för upphandling, avtalsfrågor, avtalsadministration och att vara ett inköpsstöd till verksamheten. Du ser till att inköpsrutiner och riktlinjer följs och hjälper till med allt från uppläggning av artiklar i inköpssystemet till egna upphandlingar. I arbetsgifterna ingår också att ta fram statistik och inköpsanalyser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning med ekonomisk inriktning eller annan likvärdig utbildning.

Du har erfarenhet av att ta fram kvalificerade beslutsunderlag, analysera siffror samt att se de bakomliggande faktorerna. Du är flexibel, stresstålig och serviceinriktad.
Du är van vid att formulera och presentera resultat och siffror på ett pedagogiskt vis och är bra på att samarbeta med många kontaktytor i en organisation. Det är viktigt att du är självgående, proaktiv och kan ta initiativ till förändringar.

Vi ser gärna att du har erfarenhet som controller och arbete inom offentlig verksamhet samt att du har kunskaper i Visma Public med delsystemen RoR, IoF samt BoP. Meriterande är även kunskaper om gällande regelverk och lagstiftning inom offentlig upphandling samt erfarenhet av inköpsfrågor och egna upphandlingar. Goda kunskaper i Excel är ett krav samt att du behärskar svenska flytande i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-30

Läs gärna mer om Kalmarsunds gymnasieförbund på vår hemsida www.gyf.se. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av övertalig personal eller att erforderliga politiska beslut fattas. Då urvalsprocessen och intervjuer sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Dock senast 30 april. Vi undanber oss vänligt men bestämt samtal från försäljare av ytterligare platsannonser eller rekryteringstjänster.

Sök jobbet här >>