GYF / Om oss / Jobba hos oss / Lediga jobb

Rektor till Stagneliusskolan

Kalmarsunds gymnasieförbund erbjuder en mångfald av utbildningar. Våra skolor kännetecknas av trygghet och en inkluderande miljö. Vi ligger långt fram i utvecklingen och kombinerar IT med modern pedagogik. Tillsammans skapar detta fler möjligheter för dig - och din framtid.

Kalmarsunds gymnasieförbund är ett kommunalförbund som har till uppgift att bedriva och utveckla gymnasial utbildning och kommunal vuxenutbildning åt medlemskommunerna Borgholm, Kalmar, Mörbylånga och Torsås. Vi har ca 4000 studerande och 600 medarbetare fördelat över våra fem skolor.

Kalmarsunds gymnasieförbund söker nu en rektor till handels- och administrationsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap samt samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning samhällsvetenskap vid Stagneliusskolan.

Stagneliusskolan är en av gymnasieskolorna i Kalmarsunds gymnasieförbud och har ca 1100 elever och ca 120 anställda. Vi har utbildningar inom samhällsvetenskap, ekonomi, juridik och handel. Vi har också en enhet för elever med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom autismspektrat.

På Stagneliusskolan arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att varje elev ska erbjudas de bästa möjligheterna att nå sina studiemål. Vi är en skola med höga förväntningar, både på eleverna och på oss själva. Vill du vara med och påverka och göra skillnad i en positiv och möjlighetsbaserad organisation, så är Stagneliusskolan en arbetsplats för dig.

Anställning

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform:
 • Tillträde: Januari 2020 eller enligt ök.
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Som rektor ansvarar du för en av skolans enheter och ingår i skolans ledningsgrupp. Du är organisatoriskt direkt underställd en verksamhetsområdeschef med övergripande verksamhetsansvar inom gymnasieförbundet.

Rektor är pedagogisk ledare och ansvarar för att skolenhetens verksamhet når uppställda mål och bedrivs inom tilldelade ekonomiska ramar. Rektor är chef för skolenhetens lärare och svarar för att dessa har kunskaper och stöd att bedriva och utveckla sina ansvarsområden. I sin myndighetsutövning ska rektor arbeta utifrån och ha kunskaper om skollagen, förordningar, föreskrifter, allmänna råd och gymnasieförbundets vision, prioriterade områden samt verksamhetsmål. Rektor är också arbetsgivarrepresentant och ska i den rollen arbeta utifrån gällande bestämmelser, till exempel kring arbetsmiljö.

Kvalifikationer

Som rektor har du en adekvat pedagogisk utbildning. Har du genomgått rektorsutbildning är detta en merit. Tidigare erfarenhet av arbete som rektor och/eller deltagande i kommunalt ledarförsörjningsprogram eller motsvarande är också ett plus.

I rollen som rektor är du:
• Flexibel- du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du ser möjligheter i förändringar.
• Lojal- du handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplan, mål, policys och riktlinjer.
• Strategisk- du har ett strategiskt, långsiktigt och brett perspektiv på frågor.
• Kreativ- du kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor.

Kontaktpersoner

 • Stefan Regebro
  Verksamhetsområdeschef
  0480-45 15 20E-post: Stefan Regebro

Fackliga företrädare

 • Jonas Hallén
  Sveriges skolledarförbund
  0480-45 16 12 E-post: Jonas Hallén
 • Ann-Katrin Wijk
  Lärarnas Riksförbund
  0480-45 15 36E-post: Ann-Katrin Wijk

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-11-17

Läs gärna mer om Kalmarsunds gymnasieförbund på vår hemsida www.gyf.se. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av övertalig personal eller att erforderliga politiska beslut fattas. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss vänligt men bestämt samtal från försäljare av ytterligare platsannonser eller rekryteringstjänster.

Sök jobbet här >>