GYF / Om oss / Jobba hos oss / Lediga jobb

Studie- och yrkesvägledare

Jenny Nyströmskolan är en av gymnasieskolorna i Kalmarsunds gymnasieförbund och har drygt 900 elever fördelade på sex olika nationella program och fem introduktionsprogram. Inom Jenny Nyströmskolan finns också en gymnasiesärskola. Vi är en framåtsträvande skola med ett öppet klimat som tror på såväl dig som personal som på våra elever.

Anställning

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Deltid 50%
  • Löneform: Månadslön
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Arbetstid: Dagtid
  • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Du kommer att aktivt arbeta med vägledning för våra elever. Arbetet innebär elevkontakter genom såväl enskilda vägledningssamtal och information i större grupper med fokus på framtida studie- och yrkesval, hantering av elevers val, studieplaner, betyg samt program- och skolbyten m.m..

Du kommer även att arbeta med generell information, det innebär planering av aktiva informationsinsatser såväl externt som internt där även andra resurser finns för samarbete och stöd.

Som SYV ingår du i skolans elevhälsa och har nära samarbete med skolledning, pedagoger och administration. Arbetet innefattar kontakter med föräldrar, antagningsenhet samt externa aktörer såsom högskolor, folkhögskolor, vuxenutbildning, arbetsförmedling med flera.

Kvalifikationer

Naturligtvis har du även erfarenhet av att arbeta med unga vuxna och elevhälsoarbete.

Tjänsten kräver att du har god kännedom om utbildning inom gymnasieskolan GY11 och kunskap om arbetsmarknaden och dess behov samt goda kunskaper om regelverk och förordningar. Du behöver även ha god administrativ förmåga och kunna uttrycka dig tydligt i både tal och skrift samt en god kommunikativ förmåga.

Vi vill att du har studie- och yrkesvägledarexamen och att du har erfarenhet av extern information.

Som person har du lätt för att samarbeta, är lyhörd för elevernas behov och önskemål, se möjligheter i svårigheter, är flexibel och kan arbeta både enskilt och tillsammans med andra professioner.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Studie- och yrkesvägledarexamen bifogas.
Om du är under utbildning till SYV så bifoga intyg på avklarade poäng.

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-09-26

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister för arbete inom skola uppvisas. Rekrytering sker löpande. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av övertalig personal eller att erforderliga politiska beslut fattas. Läs gärna mer om Kalmarsunds gymnasieförbund på vår hemsida www.gyf.se. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss vänligt men bestämt samtal från försäljare av ytterligare platsannonser eller rekryteringstjänster.

Sök jobbet här >>