GYF / Om oss / Jobba hos oss / Lediga jobb

Studie-och yrkesvägledare

Kalmarsunds gymnasieförbund erbjuder en mångfald av utbildningar. Våra skolor kännetecknas av trygghet och en inkluderande miljö. Vi ligger långt fram i utvecklingen och kombinerar IT med modern pedagogik. Tillsammans skapar detta fler möjligheter för dig - och din framtid.

Kalmarsunds gymnasieförbund är ett kommunalförbund som har till uppgift att bedriva och utveckla gymnasial utbildning och kommunal vuxenutbildning åt medlemskommunerna Borgholm, Kalmar, Mörbylånga och Torsås. Vi har ca 4000 studerande och 620 medarbetare fördelat över våra fem skolor.


Stagneliusskolan är en av gymnasieskolorna i Kalmarsunds gymnasieförbud och har ca 1100 elever och ca 120 anställda. Vi har utbildningar inom samhällsvetenskap, ekonomi, juridik och handel. Vi har också en enhet för elever med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom autismspektrat.

På Stagneliusskolan arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att varje elev ska erbjudas de bästa möjligheterna att nå sina studiemål. Vi är en skola med höga förväntningar, både på eleverna och på oss själva. Vill du vara med och påverka och göra skillnad i en positiv och möjlighetsbaserad organisation, så är Stagneliusskolan en arbetsplats för dig.


Anställning

 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform:
 • Tillträde: 9 augusti 2021 eller enligt överenskommelse
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär mycket elevkontakter genom såväl enskilda vägledningssamtal och information i större grupper med fokus på framtida studie och yrkesmöjligheter, hantering av elevers val, studieplaner, betyg och program- och skolbyten m m.

Som SYV ingår du i skolans elevhälsa och har nära samarbete med skolledning, pedagoger och administration.

Arbetet innefattar många kontakter med föräldrar, antagningsenheten samt externa aktörer såsom grundskolor, högskolor, folkhögskolor, vuxenutbildning, arbetsförmedling med flera.

Kvalifikationer

Du ska ha studie- och yrkesvägledarexamen eller likvärdig utbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba med unga vuxna och elevhälsoarbete.

Tjänsten kräver också att du har god kännedom om utbildning inom gymnasieskolan och kunskap om arbetsmarknaden och dess behov samt goda kunskaper om de regler som gäller vid exempelvis slutbetyg, examen och behörigheter för högskolestudier samt att du har god administrativ förmåga och kan uttrycka dig i både tal och skrift.

Som person har du lätt för att hitta samarbetsformer, är lyhörd för elevernas behov och önskemål, ser möjligheter i svårigheter, är flexibel och kan arbeta både enskilt och tillsammans med andra professioner.

Erfarenhet krävs.
Studie- och yrkesvägledarexamen. Bifoga examensbevis.

Om du är under utbildning till studie-och yrkesvägledare bifoga intyg på avklarade poäng.

Kontaktpersoner

 • Jens Nilsson
  Rektor
  0480-45 15 58070-342 81 98
  E-post: Jens Nilsson

Fackliga företrädare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-05

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister för arbete inom skola uppvisas. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av övertalig personal eller att erforderliga politiska beslut fattas. Läs gärna mer om Kalmarsunds gymnasieförbund på vår hemsida www.gyf.se. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss vänligt men bestämt samtal från försäljare av ytterligare platsannonser eller rekryteringstjänster.

Sök jobbet här >>