NIU fotboll

fotbollsspelare på träning

NIU fotboll är en nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) för dig som vill kombinera gymnasiestudier med en elitfotbollssatsning.

Du får möjlighet att träna tre till fyra förmiddagar i veckan. Dina instruktörer är kvalitetssäkrade genom att de är utbildade enligt SvFF lägst Diplom Avancerad eller S3. En utbildad målvaktsinstruktör finns också på plats vid minst två tillfällen i veckan. Fotbollsträningen är elitinriktad och kompletteras med fysträning, mental träning och kunskaper i träningslära och ledarskap.

Den största delen av träningen sker antingen på Guldfågeln Arena (pojkar) och på Gröndal (flickor), där du erbjuds träning på planer och gym av högsta kvalitet. Vid behov har du också tillgång till idrottsmedicinsk expertis och på träningsdagar serveras du frukost eller mellanmål.

Ansökan och antagning

Ansökningsperioden till NIU fotboll är öppen. Antagning till NIU fotboll kräver både antagning till ett gymnasieprogram och en idrottsmässig antagning baserad på en uttagning samt dina idrottsmeriter. Ansökan till NIU fotboll görs på Svenska fotbollsförbundets webbplats senast den 1 december 2022.

Ansök på Svenska fotbollsförbundets webbplats

När du fått intyg om att du har blivit antagen inom din idrott måste sedan intyget skickas med din gymnasieansökan. Obs! Antagning till gymnasieprogram görs på vanligt sätt utöver NIU-ansökan.

Gymnasieprogram som du kan kombinera med NIU

Det kommer att finnas ca 20 platser på NIU fotboll som ska fördelas mellan pojkar och flickor beroende på söktryck. Fördelningen ska dock vara rimlig i förhållande till antalet licensierade spelare. Pojkar och flickor tränar var för sig. De sökande som anses ha bäst förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen tas in.

NIU fotboll genomförs i samarbete med elitklubbarna Kalmar FF och IFK Kalmar.

fotbollar

Ansök till NIU fotboll!

Din ansökan till NIU fotboll sker centralt på Svenska fotbollsförbundets hemsida.
1 december stängde ansökningsperioden inför läsåret 2022/2023

Instruktör pojkar

Jens Nilsson
Idrottsspecialisering: Fotboll
Tel. 070 964 22 24

E-post

Instruktör flickor

Ola Petersson
Idrottsspecialisering: Fotboll
Tel. 070-254 93 72

E-post