Ett kreativt hantverk som syns

Som frisör jobbar du med klippning, färgning, design, styling, hårförlängning och trender. Under din utbildning på hantverksprogrammet frisör kommer du att uppleva en tydlig koppling till yrkesliver genom arbetsplatsförlagd (APL) praktik på riktiga frisersalonger, men också i Lars Kaggskolans egen frisersalong.

Som firsör arbetar du till exempel med olika former av färg-, permanent- och stylingtekniker på både tjejer och killar. Du klipper även skägg och gör brud- och baluppsättningar. Frisöryrket är framförallt ett serviceyrke som handlar om att upprätthålla goda kundkontakter och därför ingår service som en del i utbildningen. I skolans salong kommer du att få ta emot kunder under förhållanden som liknar frisersalonger ute i arbetslivet. 

Under alla tre åren blandas teori med praktiskt arbete. Praktiskt arbete utförs på dockor, modeller och kunder. Under perioden med APL är du under 15 veckor ute på salonger i din eller skolans närhet. 

 

Etfter utbildningen
Vårt mål är att du ska vara redo att jobba som frisöraspirant efter gymnasiet. Det innebär att du är anställd som trainee på en salong. Du jobbar som trainee i 3000 timmar efter gymnasieutbildningen. Därefter har du möjlighet att göra gesällprovet för att visa att du klarar branschens krav för att få gesällbrev i frisöryrket. Innehavande av ett gesällbrev gör att du betraktas som en färdigutbildad frisör i både Sverige och utomlands. Vill du läsa vidare på unviersitet/högskola så finns det möjlighet att läsa in grundläggande behörighet på Lars Kaggskolan inom ramen för ditt individuella val. 

Vill du veta mer?

Lars Kaggskolan

Hantverksprogrammet frisör
Rektor: Jonas Hallén
0480-45 16 12
This is an email address

Studie- och yrkesvägledare:
Agneta Hult
0480-45 16 19
This is an email address

Hantverksprogrammet