Bli en kreatör inom hår och makeup

Om du vill jobba med hår, makeup, mode och stil är det här programmet för dig! Du kommer att få arbeta med de senaste trenderna och få vara kreativ som hår- och makeupstylist.

Utbildningen som hår- och makeupstylist börjar med grundläggande moment inom hårstyling och klassisk skönhetsmakeup, för att sedan gå vidare mot moderna trender. På stylinginriktningen får du lära dig att styla hår och lägga makleup för vardag och fest men även för modevisningar, scen, specialeffekter, teater och film. Du kommer att få lära dig att jobba med stil och färganalys och kroppens porportioner och former för att skapa helhet i din styling. 

I utbildningen ingår 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) då du är ute på arbetsplatser i din eller skolans närhet. Varje år gör du en portfoliofotografering som ger dig professionellt material att använda i ditt CV. 

Efter utbildningen
Du kan bland annat söka arbete inom mode, skönhet, butik, tv, film och teater. För dig som vill läsa vidare så kan du söka direkt till folkhögskola, yrkeshögskola och privata skolor. Om du har läst in grundläggande behörighet så kan du även söka till högskolor/universitetet. 

Vill du veta mer?

Lars Kaggskolan

Hantverksprogrammet - hår- och makeupstylist
Rektor: Jonas Hallén
0480-45 16 12
This is an email address

Studie- och yrkesvägledare:
Agneta Hult
0480-45 16 19
This is an email address

Hantverksprogrammet