Jenny Nyströmskolan / Aktuellt / Nyhetsarkiv / Covid-19: Info för elever och vårdnadshavare / Gymnasieskolorna går över till fjärrundervisning på heltid 7/12

Gymnasieskolorna går över till fjärrundervisning på heltid 7/12

I dag lämnade Folkhälsomyndigheten en rekommendation som innebär att gymnasieskolan från och med måndag den 7 december övergår till fjärr- eller distansundervisning. Anledningen är att Folkhälsomyndigheten bedömer att detta ska bidra till den bromsande effekt som nu behövs för att minska smittspridningen av covid-19 i samhället.

För oss på JN betyder det att alla klasser på gymnasiet därmed går över till fjärrundervisning från och med måndag den 7 december till och med fredag den 8 januari. Under fredagen den 18 december meddelade regeringen att fjärrundervisning ska förlängas till och med den 24 januari. Det är vad vi har att förhålla oss till för tillfället när den här texten skrivs (19 december 2020)

Det innebär att förutsättningarna ändras mycket drastiskt med kort varsel. Utifrån FHM så finns det möjligheter för undantag och här måste ni som undervisande lärare vända er till respektive rektor.

De här är undantaget från fjärr- och distansundervisning:

  • Gymnasiesärskolan har undervisning i skolan
  • Introduktionsprogrammen har undervisning i skolan
  • Praktiska moment, som inte kan skjutas upp, kan ske på skolan
  • Prov, som inte går att genomföra på distans, kan ske på skolan
  • Elever som har svårt att tillgodogöra sig fjärr- och distansundervisning kan undantas

Här finner ni länk till FHM Klicka här!

Mejlat till eleverna 2020-12-03

Folkhälsomyndigheten och Regeringen har idag beslutat och meddelat att vi från måndag 7 december ska stänga skolan och helt gå över till fjärrundervisning.

Det innebär att alla era lektioner sker via Meet från måndag och vi vet att de allra flesta i åk 1 har testat och vet hur det fungerar. Åk 2 och 3 var med redan i våras så där lär det fungera utan större problem.

Undantag kan bli aktuellt om vi ser att ni elever absolut måste komma till skolan för examinationer eller praktiska moment. Det beslutet tar i så fall respektive rektor och meddelas genom mentor och/eller undervisande lärare.

Det är nu viktigt att du kan sitta så ostört som möjligt under lektionerna när du är hemma. Ha kameran på under hela lektionen gärna med en snygg bakgrund, finns i appen. Uppstår några problem så kontaktar du din mentor så skolan vet om problemet för att eventuellt kunna hjälpa till med en lösning.

Tänk på att under morgondagen, läs fredag 4 december, tar möjligheten att komma in och hämta böcker och annat du behöver i undervisningen. Behöver du av andra skäl komma in på skolan den närmsta tiden så måste du kontakta mentor eller undervisande lärare i förväg och bestämma en tid. Skolan kommer vara låst från måndag.