Jenny Nyströmskolan / Kunskapsporten / Aktuellt / Student 2021 - Anhöriga vid utspring

Student 2021 - Anhöriga vid utspring

Publicerad: 2021-05-03 14:39

Studenten 2021

Med anledning av det förändrade smittläget i Kalmar län och Region Kalmars lättnader i rekommendationer kommer studenterna vid Kalmarsunds gymnasieförbunds gymnasieskolor att få ha två anhöriga per elev närvarande vid studentutspringet.

Eftersom det fortfarande är risk för smittspridning av Covid-19 kommer studentexamen 2021 i övrigt att genomföras som förra årets studentfirande. Under studentdagen hålls en ceremoniell avslutning med traditionell mösspåtagning och förtäring i skolans lokaler där klasser bjuds in via ett schema. Gymnasieförbundet kommer fortfarande att livesända studentutspringet så att vänner, släkt och anhöriga kan ta del av utspringet i realtid. Länk till livesändningen publiceras på skolornas hemsidor och på deras sociala mediekonton dagen innan studentdagen.

Det är viktigt att vi alla tar ett personligt ansvar och följer rekommendationerna för att minska smittspridningen genom att hålla avstånd till varandra både inomhus och utomhus, tvätta händerna ofta och att elever som är sjuka eller har milda symptom stannar hemma på studentdagen.

/Skolledningen JN