Biblioteket

Hos oss kan du få hjälp med att söka information till dina skoluppgifter, granska olika källor och få tips på böcker att läsa.

Jenny Nyströmsskolans bibliotek är beläget mitt i skolbyggnaden, på våning 2.

Förutom ett bokbestånd på nästan 20 000 böcker erbjuder biblioteket studieplatser, handledning i sökning och källkritik, flertalet databaser, ca 30 tidskrifter samt länksamlingar till alla möjliga lärresurser och digitala verktyg som du kan använda i dina studier/din undervisning. Allt detta och mer hittar du på bibliotekets webbplats

Vi är ett pedagogiskt integrerat bibliotek. Det innebär att vi samarbetar med lärarna för att lära eleverna bli digitalt kompetenta, bl.a. genom att undervisa i klasserna och vara med när eleverna ska söka och granska information.

Vi vill hela tiden bli bättre! Därför får du jättegärna komma med förslag på saker vi kan göra på biblioteket, och ge respons på saker vi har gjort!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram - det är en jättebra kanal för att ge respons, och du får regelbundna nyheter och tips från oss på bibblan!

Vi jobbar här

Hanna Carlsson