Jenny Nyströmskolan / Kunskapsporten / Om skolan / SYV / Studier efter gymnasiet

Vägar vidare

Högskola/universitet

www.studera.nu hittar du information om alla universitet och högskolor, högskoleprov, studieinformerande broschyrer och mycket mer. Du kan även från denna sida logga in dig på antagning.se

www.antagning.se Här söker du utbildning på alla universitet och högskola och hittar det du behöver veta om anmälan och antagning.

Folkhögskola

Här kan du komplettera dina betyg eller plugga vidare efter gymnasieskolan. Folkhögskolorna ger dig valmöjlighet till kortare eller längre utbildningar, allmänna och särskilda kurser, eftergymnasiala utbildningar eller yrkesutbildningar.

Mer information finner du på www.folkhogskola.nu

Yrkeshögskola(YH)

Yrkeshögskoleutbildningar är skräddasydda efter behov i arbetslivet och kan leda till en yrkeshögskoleexamen (minst ett år) eller en kvalificerad yrkeshögskoleexamen(minst två år)

För att veta vilka behörighetskrav som gäller och för att hitta alla utbildningar och kontaktinformation till skolorna hittar du på www.yrkeshogskola.se och http://www.yhguiden.se/

https://konstkulturutbildning.se/ Konst- och kulturutbildningarnas egna webbplats.

Kommunal vuxenutbildning (KOMVUX)

På Vuxenutbildningen finns möjlighet att komplettera dina betyg, läsa kurser som du tidigare inte läst eller höja betyg i kurser som du tidigare har läst för att exempelvis söka olika utbildningar på universitet och högskola.

Här kan du läsa in både grundläggande och särskild behörighet.

För mer information vad som gäller och vad som finns att erbjuda är det viktigt att du tar kontakt med vuxenutbildningen (KOMVUX) där du bor.