Jenny Nyströmskolan / Utbildningar / Ekonomiprogrammet / Juridik - profil kriminologi

Juridik - profil kriminologi

bild på film klipp

Juridik - profik kriminologi

Ta reda på hur skyddet av de mänskliga rättigheterna fungerar i Sverige och internationellt. Lär dig mer om våra grundlagar, om EU-rätt, hur det går till i en rättegång och om olika syn på brott och straff.

Är du en person som är intresserad av samhällsförhållanden i Sverige och i andra länder? Reagerar du på orättvisor? Skulle du vilja lära dig vad som enligt lagen är rätt och fel? Är du en person som tycker om att hitta lösningar till problem och inte nöjer dig förrän du kommit fram till rätt svar?

Vill du dessutom lära dig mer om hur ett företag fungerar? Då kommer du trivas på ekonomiprogrammet med juridisk inriktning och profilering mot kriminologi på JENNY.

Juridik är en del av vardagen, såväl i vårt privatliv som i vårt yrkesliv. Ekonomiprogrammet med inriktning juridik ger dig en bred utbildning med många valmöjligheter. Programmet ger dig fördjupad kunskap inom ekonomi, lagar och regler. Du kommer lära dig mycket om det svenska rättsväsendet, till exempel hur man dömer i en rättegång. Förutom breda ämnen som samhällskunskap, historia och religionskunskap läser du blamd annat företagsekonomi, privatjuridik, affärsjuridik och språk.

Du blir väl förberedd för högre studier och behörig till de flesta utbildningar inom humaniora, ekonomi eller samhällsvetenskap och kan till exempel utbilda dig advokat, polis eller statsvetare.

Inriktningsämnen - 300 p

Affärsjuridik - 100 p
Filosofi 1 - 50 p
Psykologi 2 - 50 p
Rätten och samhället - 100 p

Programfördjupning - 300 p

Entreprenörskap - 100 p
Kriminologi - 100 p (Humanistisk- och samhällsvetenskaplig specialisering)
Ledarskap och organisation - 100 p

Kontakta oss

Magnus Birgersson

Rektor

för ES-programmet

0480-45 17 06

Ulrika Claesson

Signatur: CNU

Studie- och yrkesvägledare

för NA- och VO- programmet

0480-451707