Dans

Dans är en inriktning på det estetiska programmet och det är ett högskoleförberedande program. Inriktningen passar dig som inte bara vill satsa på en högskoleutbildning utan också vill kunna ägna dig åt dans.

bild på film klipp

Utvecklas på din egen nivå

Dans passar dig som vill utveckla din förmåga att uttrycka dig i dans. Oavsett om du har ägnat dig mycket eller lite åt dans tidigare är du välkommen till "Kalmars dansgymnasium". Ditt intresse för dans är det viktiga! Eftersom det är den personliga dansutvecklingen det handlar om får du lära dig att sätta upp egna mål som du jobbar mot.

bild på film klipp

Danser och föreställningar

Du får lära dig många olika typer av dans och tekniker men du får också lära dig improvisation och komposition, det vill säga att pröva dig fram till nya uttryck inom dansen. I arbetet med föreställningar får du lära dig att arbeta med scenografi, kostym, ljus och ljud och att jobba mot en deadline, samt att möta en publik. De senare kunskaperna är självklart användbara även utanför danssammanhang.

 

Vidare studier

Eftersom det estetiska programmet är högskoleförberedande kan du efter avslutad utbildning söka vidare till en rad olika högskole- och universitetsutbildningar. Utbildningarna kan ha kopplingar till dans men det kan också handla om samhällsvetenskapliga, humanistiska eller konstnärliga utbildningar utan sådana kopplingar.

Antagning till programmet

Varje inriktning har workshops och antagningsprov - medverkar du i detta får du extra poäng till din behörighet

Workshop och antagningsprov sker under våren och samtliga elever som har ansökt till Estetiska programmets respektive inriktning i 1-3 hand blir inbjudna direkt från Jenny Nyströmsskolan och respektive ES-inriktning. Andra elever som vill delta är hjärtligt välkomna och kommer få information via hemsida eller studievägledare på sis högstadieskola.

OBS! Anmälan krävs till respektive inriktning - anvisningar se inbjudan under våren

Datum och tider för workshop och antagningsprov:

- Varje elev som har sökt till respektive inriktning i 1-3 hand får en personlig injudan per mail eller post.(Se till att ange rätt personliga mailadresser vid ansökan)

- Studievägledare inom samverkansområdet får via mail veta datum och tid för respektive inriktnings workshop och antagningsprov.

- Vi kommer, när det är dags i vår, anslå datum och tider på denna hemsida, samt i vår JENNY SKOLAPP, som går att ladda ner på Appstore och Google play till din telefon, där du får en pushnotis när det är dags. (Om du laddar ner appen med den möjhligheten)

Respektive ES-inriktning kan också anslå datum och tid för workshop/antagningsprov via Facebook och Instagram.

Glöm inte att möjlighet finns att besöka oss och "skugga" lektioner på respektive inriktning!
Se vår hemsidas 1:a sida för bokning!

Besök ES dans

Inriktningsansvarig

Nathalie Taranger Ljunggren

Signatur: LT

Lärare

Estetiska ämnen - dans

0480-45 17 64

PROGRAMPLAN