Media

Estetik och media är en inriktning på det estetiska programmet. Det är en utbildning för dig som vill utveckla dina teoretiska och praktiska kunskaper inom medieproduktion.

bild på film klipp

Kommunikation i olika medier

Väljer du den här inriktningen får du lära dig att utveckla de uttrycksmedel som olika medier erbjuder. Utbildningen passar alltså dig som är intresserad av och vill utveckla din förmåga att kommuniceramed hjälp av olika typer av medier, det vill säga i film, foto, webb och tryck.

Det här får du jobba med

I din utbildning får du jobba med digitala medieproduktioner inom foto, film, ljud, animation, webb och grafisk kommunikation men också med digital konst. Berättande och kommunikation är centralt i all medieproduktion och detta får du lära dig hantera i såväl traditionella som nya medier. I arbetet med olika medieproduktioner får du möjlighet att utvecklas som fotograf, skribent, ljudproducent, redigerare, filmare eller animatör.

bild på film klipp

Vidare studier

Det estetiska programmet är högskoleförberedande och ger dig möjlighet att studera vidare på många olika samhällsvetenskapliga och humanistiska utbildningar på högskolor och universitet. Men det är också en bra grund för yrkeshögskoleutbildningar, folkhögskoleutbildningar och utbildningar med kopplingar till den inriktning som du har valt.

Vad händer sen? Läs våra intervjuer med några tidigare elever!

Antagning till programmet

Varje inriktning har workshops och antagningsprov - medverkar du i detta får du extra poäng till din behörighet

Workshop och antagningsprov sker under våren och samtliga elever som har ansökt till Estetiska programmets respektive inriktning i 1-3 hand blir inbjudna direkt från Jenny Nyströmsskolan och respektive ES-inriktning. Andra elever som vill delta är hjärtligt välkomna och kommer få information via hemsida eller studievägledare på sis högstadieskola.

OBS! Anmälan krävs till respektive inriktning - anvisningar se inbjudan under våren

Datum och tider för workshop och antagningsprov:

- Varje elev som har sökt till respektive inriktning i 1-3 hand får en personlig injudan per mail eller post.(Se till att ange rätt personliga mailadresser vid ansökan)

- Studievägledare inom samverkansområdet får via mail veta datum och tid för respektive inriktnings workshop och antagningsprov.

- Vi kommer, när det är dags i vår, anslå datum och tider på denna hemsida, samt i vår JENNY SKOLAPP, som går att ladda ner på Appstore och Google play till din telefon, där du får en pushnotis när det är dags. (Om du laddar ner appen med den möjhligheten)

Respektive ES-inriktning kan också anslå datum och tid för workshop/antagningsprov via Facebook och Instagram.

Glöm inte att möjlighet finns att besöka oss och "skugga" lektioner på respektive inriktning!
Se vår hemsidas 1:a sida för bokning!

Besök ES media

ESMEDIAS egna hemsida med massor av information om utbildningen!

Besök vår media sida: esmediajenny.org

Inriktningsansvarig

Ingela Fyreskär

Signatur: FI

Lärare

Estetiska ämnen - media

0480-45 17 65

PROGRAMPLAN