Jenny Nyströmskolan / Utbildningar / Hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet

Elev är ute på APL och står i receptionen

Utbildningen ger dig möjlighet att arbeta inom turism- hotell- och konferensverksamhet. Det finns också möjlighet att välja kurser så att du kan läsa vidare på högskolan direkt.

bild på film klipp

Väljer du det här programmet utbildar du dig för arbeten inom en snabbt växande framtidsbransch, turismbranschen. Om du gillar fart och fläkt och att hålla många bollar i luften har du goda förutsättningar för att trivas i denna bransch, som ställer krav på både servicekänsla och problemlösningsförmåga.

http://www.varldensjobb.se/

Hotell och konferens med turismspår

På programmet får du lära dig att ta hand om hotell- och konferensgäster och att hantera de arbetsuppgifter som ingår i arbetet med att ge gästerna en god service. Det innebär bland annat att du får lära dig att hantera bokningssystem, ställa i ordning hotellrum och möteslokaler samt att duka och servera i hotellets frukostmatsal eller konferenslokaler. För att du ska klara de arbetsuppgifter du kommer att möta inom hotell- och eller konferensverksamhet krävs också att att du får utveckla din förmåga att organisera, planera och administrera.

Du får även till viss del lära dig att hantera olika uppgifter inom den så kallade besöksnäringen. Det kan till exempel handla om att arrangera, boka och leda resor, anordna aktiviteter och guida på ett resmål men också om att informera om resor och besöksmål. 

Arbete efter utbildningen

Utbildningen leder till arbeten där du kan få möjlighet att träffa människor från världens alla hörn men också att arbeta utomlands på hotell eller med turism. Efter avslutad utbildning kan du till exempel få arbete på en turistbyrå eller få arbete som guide, aktivitetsledare, receptionist, konferensvärd/-värdinna eller frukostvärd/-värdinna.

bild på film klipp

Besök HT

PROGRAMPLAN

Lärlingsutbildning på HT

Gymnasial lärlingsutbildning erbjuds på alla yrkesprogram som finns inom Kalmarsunds gymnasieförbund. När du går en gymnasial lärlingsutbildning läser du två dagar i veckan de gymnasiegemensamma ämnena i skolan. Veckans övriga tre dagar lär du dig yrket på en arbetsplats tillsammansmed yrkesverksamma handledare. Efter tre år kan du nå samma mål som om du läst hela din utbildning i skolan och har du lyckats i dina studier och har uppnått examensmålen så kommer du också att erhålla ett examensbevis. Kontakta din studie- och yrkesvägledare för mer information.

Rektor

Marie Wolke

Programrektor

för IMA, IMS, IMYVO samt HT- RL-programmen

0480-45 17 17

Studievägledare

Agneta Hult

Studie- och yrkesvägledare

för HT, RL samt IM programmen

0480-45 17 04