NIU - Fäktning

En idrottsutbildning inom fäktning som ger dig alla förutsättningar att utvecklas mot elitnivå.

Obs! NIU fäktning kommer inte att göra något intag från och med läsåret 2019/2020.

Träning
Du kommer att ges möjlighet att träna fäktning minst tre förmiddagar i veckan. Träningen är individuellt anpassad och utgår från dina förutsättningar för att du ska utvecklas maximalt. Fäktträningen sker i samarbete med Kalmar Fäktklubb (KFK) och träningen äger rum i KFK:s fäktsal. KFK bedriver elitträning på både florett och värja och har fäktmästare på båda vapnen.

Ansvarig för utbildningen är Peter Barvestad med erfarenheter från egen landslagskarriär och som förbundskapten både i fäktning som i modern femkamp. Peter är utbildad specialidrottslärare samt har Svenska Fäktförbundets högsta tränarutbildning.

 

Ansökan och antagning

Antagning till NIU Fäktning kräver både antagning till ett gymnasieprogram och och en idrottsmässig antagning baserad på en uttagning samt dina idrottsmeriter. Ansökan till NIU Fäktning görs på särskild blankett som skickas till Stagneliusskolan, blanketten finner du på denna sida till höger. När du fått intyg om att du har blivit antagen inom din idrott måste sedan intyget skickas med din gymnasieansökan.

Om NIU Fäktning

NIU fäktning kommer inte göra något intag från och med läsåret 2019/2020

Instruktör

Peter Barvestad
Idrottsspecialisering: Fäktning
Tel. 070-690 95 42

E-post