NIU - Innebandy

Innebandyakademin är utbildningen för dig som vill kombinera gymnasiestudier med en elitinnebandysatsning.

Undervisningens utformning är tänkt att underlätta för dig som ibland tvingas vara borta av innebandymässiga skäl, exempelvis landslagsläger av olika slag. Innebandyakademin är en nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU).

Dina instruktörer har den erfarenhet och utbildning som krävs för att du som innebandyspelare och som enskild individ skall ges möjlighet att utvecklas optimalt efter dina förutsättningar. Detta gör du i en positiv och progressiv tävlingsinriktad miljö där fokus ligger på den individuella utvecklingen.

Akademin erbjuder fyra träningstillfällen per vecka. Under dessa tillfällen kommer du ges möjlighet att utveckla de viktiga egenskaper som krävs för att bli en framtida SSL-spelare. 

Du har tillgång till en modern träningsanläggning där ett välutrustat gym och idrottsmedicinsk expertis är självklara inslag i er träningsvardag. I anslutning till träningen serveras det också näringsrik frukost eller mellanmål. Innebandyträningen är elitinriktad och kommer dessutom att kompletteras med fysiologisk träning, mental träning, kostkunskap och kunskaper i träningslära och ledarskap.

 

Ansökan och antagning

Antagning till innebandyakademin kräver både antagning till ett gymnasieprogram och och en idrottsmässig antagning baserad på en uttagning samt dina idrottsmeriter. Ansökan till NIU Innebandyakademin görs centralt på Svenska innebandyförbundets hemsida här. När du fått intyg om att du har blivit antagen inom din idrott måste sedan intyget skickas med din gymnasieansökan.
Obs! Antagning till gymnasieprogram görs på vanligt sätt utöver NIU-ansökan. 

 

Dessa gymnasieprogram kan du kombinera med NIU:

  • Barn- och fritidsprogrammet inriktning fritid och hälsa, pedagogiskt arbete samt socialt arbete med profilering mot väktareJenny Nyströmsskolan 
  • Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi Stagneliusskolan 
  • Handels- och administrationsprogrammet inriktning handel och service - Stagneliusskolan
  • Naturvetenskapsprogrammet inriktning samhälleJenny Nyströmsskolan 
  • Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteendevetenskapStagneliusskolan

Det kommer att finnas 13-14 platser på innebandyakademin som skall fördelas mellan pojkar och flickor. De innebandyspelare som erhåller en plats, har bedömts inneha de förutsättningar som krävs för att i framtiden nå nationell elit. Innebandyakademin samarbetar med elitklubben FBC Kalmarsund. 

Ansök till Kalmar Innebandyakademi!

Ansökningarna sker centralt på Svenska innebandyförbundets hemsida innebandy.se Senast 1 december vill vi ha din ansökan!

Ansök!

Instruktör

Magnus Gustafsson Idrottsspecialisering: Innebandy
Tel. 0480-45 15 51
Mob. 0708- 30 36 02

E-post

Instruktör

Adam Kallenberg Idrottsspecialisering: Innebandy
Tel. 0480-45 15 51/88
Mob. 073-382 08 58

E-post