Prövning

Prövning är till för dig som vill studera på egen hand och få din kunskap utvärderad.

Vi kommer nu att öppna för prövningar på gymnasial nivå. Det kommer att bli några förändringar från tidigare år. I nuläget kommer vi endast att erbjuda prövning till de elever som bor i våra medlemskommuner, Kalmar, Mörbylånga, Torsås. Anmälan och betalning görs på samma sätt som tidigare, senast fredagen den 30/10. Informationsträff äger rum på Axel Weüdelskolan onsdag den 4/11 kl. 17:00, på entréplanet.

Prövningsperioden är v.46-47 och betygen kommer att vara satta senast den 27/11. Detta för att man skall kunna söka till högskolan. Det kommer endast att gå att pröva i de ämnen som är angivna nedan. Vi återkommer med information om vad som kommer att gälla under våren 21.

Ämnen som man kan genomföra prövning i under hösten 2020.

Svenska/Svenska som andraspråk
Engelska
Matematik
Samhällskunskap
Religion
Historia
Naturkunskap

Prövning är till för dig som vill studera på egen hand och få din kunskap utvärderad. Du får en lärare som går igenom kursinnehåll och betygskriterier och för att få betyg gör du en prövning på hela kursen. 

En prövning kostar 500 kr per kurs. Anmälan är bindande och återbetalning sker ej! Om du tidigare har fått betyget Icke Godkänd eller F är prövningen kostnadsfri. Du får pröva upp till 400 poäng per termin.

Du som skall göra prövning ska först samtala med en studie- och yrkesvägledare på Kunskapsnavet (tel. 0480-45 01 50 telefontid mellan 10:00 och 12:00). (Vid F i pågående kurs kontaktar du betygsättande lärare)

Till samtalet tar du med dig kopior på betyg och personbevis. Ni fyller tillsammans i anmälningsblanketten som du sedan lämnar i skolans reception, tillsammans med kopiorna på betyg och personbevis, och betalar ev. prövningsavgift. Skolan informerar dig om vilken lärare du ska ha i prövningen. Det är elevens ansvar att ta kontakt med läraren för att få information om hur prövningen går till.

Observera att

  • det inte är tillåtet att på egen hand kontakta lärare innan anmälan är gjord. Det är ALLTID Axel Weüdelskolan som beslutar vilken lärare som skall pröva eleven.
  • anmälan är bindande!
  • återbetalning sker ej!
  • du ska ha gjort din prövning inom innehavande termin efter att betalning erlagts.
Kunskapsporten