Hantverksprogrammet - Frisör (HVFRI)

Hantverksprogrammet Frisör är för dig som är intresserad av att jobba med händerna och tycker att människor, mode och trender är roligt. Vår utbildning håller hög kvalité. Frisörutbildning har funnits på Kagg sedan 60-talet och har alltså en lång tradition. Vi ger våra elever en bred kunskapsgrund att ha nytta av när man sedan väljer hur och med vad man vill arbeta.

Vi arbetar i fräscha lokaler och har en stor frisersalong med 18 kundplatser, där vi tar emot kunder under förhållanden som liknar frisersalonger ute i arbetslivet.

Under alla tre åren på programmet blandas teori med praktiskt arbete. Vi arbetar praktiskt på både dockor, modeller och kunder. Förutom kärnämnen läser våra elever teori knuten till frisöryrket. Teorimomenten är t.ex klipp, färg och design. Även service och orientering angående frisöryrket ingår. Vi arbetar med kemikalier och därför ingår viss kemi i undervisningen. Om du är tävlingsinriktad, ger vi dig möjligheter att utvecklas även inom detta område genom att delta i Skol-DM och Skol-SM.

APL och samarbetspartner

Under den arbetsplatsförlagda utbildningen (APL) är du under 15 veckor placerad på salonger i din eller skolans närhet. Vi har alltså ett nära samarbete med många olika handledare i branschen. Dessutom samarbetar vi med frisörbranschens organisation Frisörföretagarna, olika leverantörsföretag såväl när det gäller produkter och material som utbildning. Vi samarbetar även med Handels vilket är de frisöranställdas fackförbund.

Efter utbildningen

När du är klar med din utbildning på Lars Kaggskolan erhåller du en gymnasial yrkesexamen i frisöryrket. Utöver gymnasiets grundutbildning behöver du 3000 timmar i yrket för att få avlägga Gesällprovet. Därefter är du färdigutbildad och därmed behörig frisör. Med ett Gesällbrev i din hand betraktas du som färdigutbildad frisör både i Sverige och utomlands. Funderar du på stylistyrket, är den här utbildningen en bra grund att bygga vidare på.
APL. Det finns efter gymnasietiden goda möjligheter till vidareutbildning till exempelvis stylist eller studera vidare vid högskola/universitet.

Följ oss på Facebook

Kontakta oss

Monika Golz

Signatur: BM

Lärare

Frisörämnen

0480-45 16 60