Hantverksprogrammet - Frisör (HVFRI)

Elev arbetar med frisyr


Frisör

Inom frisöryrkesutgången kommer du få jobba med klipptekniker samt olika former av färg-, permanent- och stylingtekniker. Du klipper även skägg och gör olika typer av håruppsättningar. Vi jobbar på dockor, modeller, kunder men även på varandra. Utbildningen innehåller även teori såsom i färglära, frisörernas kemi, ekonomiska beräkningar, branschen och yrkets historia.
I din utbildning till frisör kommer du att uppleva en tydlig koppling till yrkeslivet genom arbetsplatsförlagt lärande (APL) på frisörsalonger under 15 veckor, men också i skolans egen frisörsalong där vi tar emot kunder. Vårt mål är att du ska vara redo för att göra ditt delprov i slutet av utbildningen, där branschen examinerar, för att sedan efter avslutad utbildning på skolan kunna jobba som frisöraspirant.

Efter utbildningen

Vårt mål är du ska vara redo för att jobba som frisöraspirant efter din examen. Frisöraspirant innebär att du är anställd som trainee på en salong. Du jobbar som trainee i 2000 timmar efter gymnasieutbildningen. Därefter har du möjlighet att göra gesällprovet för att visa att du klarar branschens krav för att få gesällbrev som är ett yrkesbevis i frisöryrket. Med ett gesällbrev i din hand betraktas du som färdigutbildad frisör både i Sverige och utomlands. Du som önskar har möjlighet att läsa in grundläggande behörighet till högskola/universitet inom ramen för individuellt val med 100 poäng utökat program.
Här på Kagg får du redskapen du behöver för att lyckas inom branschen. Våga satsa på ditt drömyrke!

Följ oss på Facebook!

Elev färgar hår

Kontakta oss

Sofia Magnusson

Signatur: MS

Lärare

Frisör och hår- och makeupstylist

0480-45 16 94

Följ oss på Facebook

Är du nyfiken på vad som händer på hantverksprogrammet?
Följ oss på Facebook!

Följ oss på Facebook

Kaggs frisörsalong

Onsdagar 08.10-12.00
Torsdagar 12-15-16.15

Välkommen att boka tid!

Boka tid online här>>

Ring 0480-451650 och boka tid på vår salong