Hantverksprogrammet hår- och makeupstylist (HVSTY)

Hantverksprogrammet inriktning hår- och makeupstylist är programmet för dig som vill satsa på din dröm och få arbeta kreativt med mode, foto, film, musikvideo, TV, teater och mycket mer. Stylingutbildningen ger dig en unik möjlighet att bli utbildad make-up artist, hårstylist samt stil- och färgrådgivare. Här får du redskapen du behöver för att lyckas inom branschen. Våga satsa på ditt drömyrke!

Det finns en stor arbetsmarknad för dig som utbildar dig till stylist: mode, skönhet, events, film, reklam, teater för att nämna några. Att arbeta som stylist innebär att du arbetar med helheten, det är inte enbart smink, hår och kläder utan du förväntas kunna förmedla känslor i hela stylingar. Det betyder att du måste lära dig kombinera olika stylingar.

Vi börjar med grundläggande moment inom klassisk skönhetsmakeup för att sedan gå vidare mot moderna trender och specialeffekter för teater och film. Möjligheterna är många och du avgör själv vilken del i branschen du vill arbeta inom. Du kommer att lära dig att arbeta med proportioner och former för att skapa helheter. Genom dina 15 veckors praktik (APL - arbetsplatsförlagt lärande) tillsammans med olika uppdrag så har du möjlighet att skapa dig ett brett kontaktnät.

Eftersom branschen hela tiden förändras utifrån rådande trender och mode så anpassas kursinnehållet samt materialet från år till år. Senaste tillskottet, som väldigt få gymnasieutbildningar kan erbjuda, är Airbrush, som är stort inom film- och TV-branschen. Därmed får du en utbildning som alltid arbetar med det senaste och ligger rätt i tiden. Stylingutbildningen har ett nära samarbete med andra program inom gymnasieskolan så du kommer få erfarenheter av vitt skilda slag.

Varje år gör du en portfoliofotografering som du kan använda i ditt CV när du ska söka arbete.

Efter utbildningen

Hantverksprogrammet är ett yrkesprogram vilket innebär att du kan börja jobba direkt efter skolan, de kurser du läser innebär att din yrkesutgång (enligt skolverkets regler) blir Hår- och makeupstylist. Under utbildningen hos oss så skapar du din egen portfolio genom att en professionell fotograf varje år fotar dina stylingar och därmed har du en unik möjlighet att skapa en bra portfolio att visa upp när du söker jobb, lägg därtill dina kunskaper inom Airbrush - det gör ditt försprång så mycket större.

 

Kontakta oss

Monika Golz

Signatur: BM

Lärare

Frisörämnen

0480-45 16 60