Lars Kaggskolan / Utbildningar / Hantverksprogrammet / Hår- och Makeupstylist

Hantverksprogrammet hår- och makeupstylist (HVSTY)

Elev blir sminkad


Hår och makeupstylist

Vi börjar med grundläggande moment inom klassisk skönhetsmakeup och hårstyling för att sedan gå vidare mot moderna trender och specialeffekter för teater och film. Under makeup lektionerna övar du olika tekniker på dina klasskamrater och låter även dina kompisar använda dig som modell. För att bli skicklig krävs att du är bra på att möta nya människor, har tålamod och gillar att arbeta med stil, färg och form och vara kreativ. Utbildningen innehåller även teori såsom i färglära, hud och hår, ekonomiska beräkningar, försäljningstekniker samt modets utveckling genom tiderna. Vi lägger stor vikt vid service,bemötande och försäljning som du får praktisera under dina 15 veckors praktik (APL - arbetsplatsförlagt lärande).

Efter utbildningen

Vårt mål är att du ska vara redo för att jobba som hår- och makeupstylist direkt efter gymnasiet och du har en stor arbetsmarknad framför dig. Mode, skönhet, event, film, reklam och teater är alla exempel på spännande branscher där du kan arbeta i framtiden. Under utbildningen hos oss har du även möjlighet att skapa din egen portfolio genom att du fotograferar dina stylingar som är bra att visa upp när du söker jobb. Möjligheterna är många och du avgör själv vilken del i branschen du vill arbeta inom.
Du som önskar har möjlighet att läsa in grundläggande behörighet till högskola/universitet inom ramen för individuellt val med 100 poäng utökat program.
Här på Kagg får du redskapen du behöver för att lyckas inom branschen. Våga satsa på ditt drömyrke!

Följ oss på Facebook!

Två elever som är sminkade och redo att fotograferas

Vill du veta mer?

Emelie Karlsson

Signatur: KE

Lärare

Hår- och makeupstylist

0480-45 16 94

Följ oss på Facebook

Är du nyfiken på vad som händer på Hantverksprogrammet?
Följ oss på Facebook!

Följ oss på Facebook!