Lars Kaggskolan / Om skolan / Kika in / Elever på robotutbildning

Automationselever på robotkurs

Publicerad: 2013-08-30 05:20

Under vecka 35 var El- och energiprogrammets elever som läser inriktningen Automation på en robotkurs i Kalmar.

För första gången så har Lars Kaggskolans automationselever på El- och energiprogrammet fått möjlighet att göra större delen av sin robotkurs på Yaskawas (Motoman) utbildningscenter på varvsholmen i Kalmar.

Yaskawa är en världens största robottillverkare och säljer robotar inom tillverkningsindustin, livsmedelsindustrin och Läkemedelsindustrin mm. Under denna kurs på Yaskawa har eleverna under en vecka fått prova på att programmera hanteringsrobotar för att lösa olika uppgifter, för att lära sig att hantera en robot och hur den fungerar.

Efter avslutad kurs får dessutom eleverna ett kursintyg utfärdat av Yaskawa. Förhoppningen är att detta kommer att förbli en återkommande del i Automationsinriktningens utbildning även kommande läsår.

 

Om Motoman

Yaskawa Nordic AB är Nordens största systemhus för robotiserade automationslösningar. Företaget grundades på 70-talet i Torsås och är idag en del av Yaskawa Electric Corporation, en av världens ledande tillverkare av industrirobotar, el- och servomotorer samt styrsystem, med över 270 000 MOTOMAN-robotar installerade över hela världen. Vi erbjuder robotlösningar för i stort sett alla branscher och användningsområden, bland annat bågsvetsning, montering, lackering, dispensering, skärning, materialhantering, paketering, palletering, gradning, polering och punktsvetsning. Källa:

www.motoman.se