Lars Kaggskolan / Om skolan / Kika in / Gymnasieministerbesök

Gymnasieministern besökte Lars Kaggskolan

Publicerad: 2017-03-16 21:03

Fredagen den 10 mars på eftermiddagen besökte gymnasieminister Anna Ekström (S) Lars Kaggskolans fordonsprogram. Gymnasieministern var inbjuden av Kalmarsunds gymnasieförbunds ordförande Dzenita Abaza (S). Det är andra gången på kort tid som förbundet har gymnasieministern på besök och gymnasieförbundet tog tillfället i akt att berätta om verksamheten.

 

Gymnasieministern togs emot av rektorn för fordonsprogrammet, Märit Truuts, fordonslärare Magnus Svensson, läraren Johan Klintberg, förbundsordförande Dzenita Abaza och förbundschef Joachim Håkansson. Ministern fick också möjlighet att träffa eleverna Emil Svensson, Zubair Rasuli och Alexander Hagert som är elever på IMYRK med inriktning mot fordons- och transportprogrammet samt IMS med inslag av fordonsutbildning. Ett lyckat koncept som fallit väl ut för eleverna där de får en yrkesutbildning utan behörighet till ett nationellt program.

 

Rektor Märit Truuts höll en presentation för gymnasieministern om fordonsprogrammet och hur programmet arbetar. Presentationen följdes av en diskussion kring Utbildningsdepartementets gymnasieutredning "En gymnasieutbildning för alla - åtgärder för att alla unga ska påbörja och fullfölja en gymnasieutbildning" (SOU 2016:77) och hur den kan komma att påverka fordonsprogrammet framöver.

Emil Svensson, Anna Ekström (S) och Magnus Svensson