Lars Kaggskolan / Om skolan / Kika in / Konstprojekt i Bergkvara

Konstprojekt i Bergkvara

Publicerad: 2017-06-07 10:54

Under våren kar Kaggs IMS-elever deltagit i ett konstprojekt i Bergkvara. De sammanlagt åkt till Bergkvara 8 gånger under perioden 25 april till 30 maj.

Tillsammans med sina lotsar har de tagit buss 121 från Kalmar Centralstation kl 09.30 för att åka till Bergkvara hamn. Väl framme har de tagits emot av konstnär Kåre Holgersson och två unga syriska konstnärer som oberoende av varandra studerat samma konstnärliga utbildning i Syrien,Fadhi i Damaskus och Bakr i Aeleppo. De träffades på Unik då Kåre arbetade där förra året. De har bearbetat sina upplevelser genom att skapa grafisk konst där resan från Syrien, Turkiet fram till Sverige skildras.

Temat som IMS-eleverna fått tänka på och fundera över är bland annat:

  • Vad är hemma?
  • Kan man ha flera hem?
  • Kan man bära med sig sitt hem?
  • Kan dofter göra att man känner sig hemma?

Till lunch har serverats kycklingsallad med pasta som köket på Kagg har lagat. Den smakade fantastiskt gott och uppskattades till fullo.

Efter lunch bar det av mot skogen och där fick elverna skapa, bygga sin bon och hem.

 

Det var många skratt, diskussioner och möten med andra elever som kanske inte hade blivit eller skett förrän vid dessa tillfällen.

Buss 121 avgick sedan från Bergkvara hamn kl.15.45 och ca en timme senare var våra IMS-elever tillbaka på Kalmar Centralstation. Trötta men nöjda.