Grattis till meriteringen Maria!

Publicerad: 2014-06-05 12:32

Ölands Gymnasium gratulerar vår lärare Maria Olsén som nu meriterats!

Foto: Melker Dahlstrand

Den 2 juni fick 11 lärare från Kalmarsunds gymnasieförbund ta emot sina meriteringsbevis från Arete meritering vid en ceremoni i Stockholm.

Arete meritering ger lärare en möjlighet att dokumentera och synliggöra sin yrkesskicklighet och få den bedömd i ett meriteringssystem grundat i relevant forskning.

I oktober 2013 erbjöd Kalmarsunds gymnasieförbund femton yrkesskickliga lärare möjligheten att få gå meriteringsprogrammet Arete för att de ska få påvisa särskild yrkesskicklighet. Från 28 oktober 2013 till 9 mars 2014 har de utöver ordinarie arbetstid dokumenterat och byggt upp en "meritportfölj" för att bevisa deras yrkesskicklighet. Meritportföljen har därefter bedömts av examinatorer från Arete Meritering. Godkända lärare får under en ceremoni i Stockholm ta emot sitt meriteringsbevis. Hittills finns nu drygt 100 meriterade lärare som genomgått Meriteringsprogrammet Arete i Sverige.

Alla lärare från gymnasieförbundet som fick ta emot sina meriteringsbevis:

Jenny Alvunger, Stagneliusskolan
Ulrika Bergenfeldt, Stagneliusskolan
Kristoffer Engdahl, Jenny Nyströmsskolan
Marie Gasslander, Lars Kaggskolan
Anders Gustafsson, Jenny Nyströmsskolan
Jörgen Hedman, Stagneliusskolan
Alice Lohmann,Jenny Nyströmsskolan
Niklas Mörnerud, Stagneliusskolan
Maria Olsén, Ölands Gymnasium
Jerker Törngren, Lars Kaggskolan
Marie Wolke, Jenny Nyströmsskolan

Stort grattis till alla Arete meriterade lärare!