GYF / Utveckling & kvalitet / Jämställdhet / Jämställdhetspriset

Jämställdhetspriset

en glad person i närbild.

Vi delar ut ett jämställdhetspris varje år. I år är prissumman 15.000 kronor. Priset delas ut till en eller flera personer som arbetar på ett sätt som förstärker det hållbara jämställdhetsarbetet på våra skolor. Arbetet måste ske inom skolans verksamhet och undervisning.

Jämställdhet är en självklarhet i förbundets verksamheter, både för elever och personal. Jämställdhetspriset kan delas ut till en eller flera personer, medarbetare och elever inom Kalmarsunds gymnasieförbund. Priset är till för att belöna goda insatser som har bidragit till en ökad jämställdhet eller som har motverkat begränsade normer kring kön och genus.

Rösta här

Fyll i formuläret för att nominera en person till priset. Nomineringar ska vara inlämnade senast den 31 oktober.

Vem får jag nominera?

Alla anställda och elever inom Kalmarsunds gymnasieförbund kan nomineras.

Vad händer sen?

Pristagare utses av en jury som består av Kalmarsunds gymnasieförbunds personaldelegation. Priset delas ut en gång per år under högtidliga former i december månad.

Vid frågor angående jämställdhetspriset, kontakta kommunikationsansvarig Sofia Simonsson, telefon 0480-45 15 08, e-post This is an email address

Vinnare från tidigare år

• 2021: Annelie Arvidson (Stagneliusskolan), Max Polteg (Jenny Nyströmskolan), Filip Elmersson (Stagneliusskolan) och Helena Svedrin (Ölands utbildningscenter).
  • 2020: Hugo Fransson (elev på Jenny Nyströmskolan) och Jeanette Simson (lärare på Jenny Nyströmskolan).
  • 2019: Ulrika Bergenfeldt (Stagneliusskolan) och AnnBritt Eriksson (Lars Kaggskolan).
  • 2018: Celina Olsson, Tilda Sandberg, Astrid Larsson, Tove Almroth och Elin Gripstrand (elever på Stagneliusskolan).
  • 2017: Karl-Johan Arnér (Stagneliusskolan) och Therese Ämtvall (Lars Kaggskolan).
  • 2016: Roger Ivarsson (Stagneliusskolan) och Hedvig Sävenryd (Jenny Nyströmsskolan).
  • 2015: Anne Hegender (Gymnasiesärskolan/Jenny Nyströmsskolan)
  • 2014: Annika Mevik och Pia Larsson (Lars Kaggskolan)