Ölands utbildningscenter / Yrkesvux / Vård- och omsorgsutbildning / Träffa Ann-Sofi, en av våra studenter!

Träffa Ann-Sofi, en av våra studenter!

Möt en av våra undersköterskestudenter, Ann-Sofi, läs vad hon har att säga om utbildningen här i Borgholm.

Hej Ann-Sofi!
Berätta, vad fick dig att vilja läsa till undersköterska här i Borgholm?
Jag tycker om att och vill gärna arbeta med människor, särskilt inom vård och omsorg. Jag sa upp mig från mitt förra jobb för att börja här!

Hur är det att studera här på Komvux i Borgholm?
Jag tycker att det är jättebra! Kanske har det lite med ålder och nya perspektiv att göra, men det är väldigt bra att studera här på Komvux. Vi är en åldersblandad klass, vilket är positivt eftersom vi har med oss olika slags erfarenheter från både jobb och studier.

Jag är på tredje och sista terminen och vårens kurser är hemsjukvård, rehabilitering och habilitering, organisation och ledarskap, arbetsmiljö och säkerhet samt psykologi.

Hur mycket är ni i skolan?
Vi har två dagar på skolan med lektioner från 08:00 till 16:00, resterande tid är det självstudier så det kräver lite diciplin. Det är bra med den egna tiden eftersom det gör det möjligt att kombinera arbete och studier, många i klassen gör det. Man får lite "gratis" om man jobbar inom omsorgen, studierna blir lättare eftersom man kan öva sin teori praktiskt hela tiden. Vi har även haft 4 veckors praktik under hösterminen och vi ska ha 4 veckor nu under våren. Praktiktiden kan variera, har man inte arbetat inom omsorgen tidigare får man lite extra praktik redan under första terminen.

Har du någon favoritkurs?
Ja, flera stycken faktiskt. Psykologin är oerhört intressant, likaså socialpsykiatrin. Men min absoluta favorit är nog ändå medicinsk grundkurs, den var väldigt spännande.

Har du några tips till den som funderar på att börja studera?
Gör det! Det är väldigt givande och under resans gång har jag fått många nya infallssvinklar och erfarenheter att ta med mig i framtiden!

Tack och lycka till med sista terminen Ann-Sofi!