Sommarskola

Vi erbjuder sommarskola under v. 26 - 32! Vårens kurser på grundläggande och gymnasial nivå slutar den 31/5 och på SFI slutar ordinarie undervisning den 14/6 - därefter kan du fortsätta dina studier på sommarskola.


Komvux

Vill du studera på Komvux under sommaren? För information och ansökan, kontakta Studie- och yrkesvägledare senast 27/5.


SFI

Vill du studera under sommaren?

Studerar du redan på SFI hos oss? Då behöver du inte göra någon ny ansökan, din kurs fortsätter även under sommaren.

Under vecka 26 till och med vecka 32 erbjuder vi SFI fyra förmiddagar i veckan. Undervisningen i kombination med anvisade självstudier motsvarar en studietakt på 100 %.

Självstuder vecka 25

Under v. 25 har skolans personal kompetensutvecklingsdagar och midsommarafton infaller, du som studerar SFI har då självstudier.

Ledighet upp till två veckor

Vill du vara ledig en kortare tid? Om du vill vara ledig upp till två veckor kan du göra ansöka om ledighet. Ledighetsansökan finns att hämta på skolans expedition. Observera att ledigt från skolan inte innebär ledighet från studierna.

Ledighet längre än två veckor

Du som inte har för avsikt att studera SFI under två veckor eller längre måste göra en avbrottsanmälan. När du vill återuppta dina studier efter sommaren måste du ansöka till SFI på nytt. Vet du redan nu vilket datum du vill återuppta dina studier är det bra om du gör en ansökan direkt i samband med avbrottet. Blanketter finns på skolans expedition.

Inom etableringen?

Om du är inom etableringen rekommenderar vi att du diskuterar eventuell ledighet med din handläggare på arbetsförmedlingen.