Stagneliusskolan / Kunskapsporten / Om skolan / Regler och rutiner / Frånvaroanmälan av elever Skola24

Frånvaroanmälan av elever Skola24

logotype för Skola24

Kalmarsunds gymnasieförbund använder Skola24 för schema och frånvarohantering.

Schema och frånvarohantering

I Skola24 har du som elev möjlighet att få följande information:

• Schemavisning i olika former.
  • Du kan se ditt eget schema eller andra klassers. Du kan även ta del av lärares scheman.
  • Rapportera frånvaro och följa upp denna
  • (för dig som är under 18 år ska målsman alltid anmäla frånvaro)

Schemavisaren

Frånvaroanmälan

Frånvaroanmälan ska göras via Skola24 i god tid innan lektionen börjar. Detta gäller även del av dag och t ex besök hos tandläkare eller läkare. För elever som är under 18 år ska målsman alltid anmäla frånvaro. Myndig elev kan anmäla frånvaro själv. Gäller det ledighet finns särskilda rutiner för detta samt ansökningsblankett - se skolans hemsida.

Frånvaro anmäls till Skola24 genom något av följande sätt:

Du som är elev kommer i början av terminen att få dina inloggningsuppgifter till Skola24 via mail och kan via medföljande instruktioner aktivera ditt konto i systemet.

Skola24 vårdnadshavare

Instruktion för frånvaroanmälan för vårdnadshavare och schemavisning av elevscheman.

Skola24 vårdnadshavare

Skola24 elev

Instruktion för frånvaroanmälan för myndig elev och schemavisning av elevscheman.

Skola24 elev
Kunskapsporten