Stagneliusskolan / Om skolan / Covid-19 / Åtgärder vi har vidtagit för att förhindra smittspridning i våra lokaler

Åtgärder vi har vidtagit för att förhindra smittspridning i våra lokaler

Här följer en lista över de konkreta åtgärder om Stagneliusskolan har vidtagit.

Information

• Alla elever informeras kontinuerligt om vikten att följa de instruktioner som ges.
  • Mentorer använder Skolverkets material som underlag för kontinuerlig dialog med sina respektive klasser.
  • Skolsköterskorna besöker varje klass för att informera.
  • Omfattande skyltning i skolans lokaler med påminnelser om att följa direktiven.

Hygien, städning

• Utökad städning av alla kontaktytor och toaletter.
  • Handsprit i matsal, varje klassrum och allmänna utrymmen
  • Utökade städ- och hygienrutiner i skolmatsalen.

Organisation

• Elever i åk 2 och 3 får, med något undantag, fjärrundervisning fr.o.m. den 12/11
  • Fr.o.m. den 18/11 finns ett nytt salsschema som innebär att de flesta grupper/klasser som är på plats har tillgång till två klassrum.
  • Klassrummen hålls upplåsta så att eleverna kan gå in och sätta sig för att undvika trängsel i korridorerna.
  • Utökade lunchtider i restaurangen.
  • Uteidrott så mycket som möjligt.
  • Möten som exempelvis föräldramöten och utvecklingssamtal hålls digitalt.
  • Restriktivitet med externa besökare på skolan samt med resor för såväl elever som personal.
  • Inga schemabrytande aktiviteter som kräver storsamling.

Skolrestaurangen

• Lunchpaket erbjuds för att undvika trängsel.
  • Ca hälften av sittplatserna har plockats bort.
  • Har markeringar i golv som påminnelse om att hålla avstånd.
  • Tar bort servering av bröd och andra livsmedel som plockas med händerna och sedan stoppas direkt i munnen.
  • Byter serveringsbesticken var 20:e minut.
  • Det finns en ökad tillgång till handsprit vid in- och utgångarna i restaurangen