Stagneliusskolan / Om skolan / Kika in / Zaida Cataláns pris

Zaida Cataláns pris

Stagneliuseleven Helia Roofpanah har tagit initiativ till att instifta Zaida Cataláns pris på Stagneliusskolan för att uppmuntra mod och engagemang bland förbundets elever.

Styrgruppen för Zaida Cataláns pris. Svea, Helia, Juni och Noppasin

Zaida Cataláns Pris har i syfte att uppmärksamma de ungdomar som visar ett mod att stå upp för våra mänskliga rättigheter, de som vågar visa vilken sida de står på. För en sådan handling krävs tapperhet, något vi med hjälp av Zaida Cataláns Pris vill få fler ungdomar att uppenbara.
Har du någon i din närhet du anser visar Civilkurage, eller har tankar om vad som faktiskt krävs för att få ta del av Zaida Cataláns Pris? Nedtill kommer kriterierna för nominering.

Kalmar läns ungdomar ska hyllas. Ungdom upp till 25 år får nomineras och delta i ceremonin.
Personen ska ha uppvisat Civilkurage i sitt arbete med mänskliga rättigheter. Detta kan exempelvis gälla HBTQ-frågan.
Har visat en passion för att göra världen till en bättre plats. Alltså ska personen i fråga inte endast kunna nomineras på grund av en mening där personen visat passion, vi vill se ungdomar som under längre period stått upp för vad de tror på och tycker är viktigt.
Värdesatt utbildning, menas med pågående alt. avslutad gymnasieutbildning.
Ifall de ovanstående kriterier helt korrekt stämmer in på din nominering, ser vi till att personen i fråga nomineras och hyllas i vår ceremoni.

Läs mer och följ Zaida Cataláns pris på facebook https://www.facebook.com/zaidacatalanspris/

Ansök fr.o.m. 1 juni via mejl This is an email address