NIU-Fotboll

Fotbollsakademin är en nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) för dig som vill kombinera högskoleförberedande studier med en elitfotbollssatsning.

Du ges möjlighet att träna tre till fyra förmiddagar i veckan. Dina instruktörer är kvalitetssäkrade genom att de är utbildade enligt SvFF lägst Diplom Avancerad eller S3. En utbildad målvaktsinstruktör finns också på plats vid minst två tillfällen i veckan. Fotbollsträningen är elitinriktad och kompletteras med fysträning, mental träning och kunskaper i träningslära och ledarskap.

Den största delen av träningen sker på Guldfågeln Arena, där du erbjuds träning på planer och gym av högsta kvalitet. Vid behov har du också tillgång till idrottsmedicinsk expertis och på träningsdagar serveras du frukost eller mellanmål.

Ansökan och antagning
Antagning till fotbollsakademin kräver både antagning till ett gymnasieprogram och en idrottsmässig antagning baserad på en uttagning samt dina idrottsmeriter. Ansökan till Kalmar Fotbollsakademi görs på Svenska fotbollsförbundets hemsida. Ansök här. 

När du fått intyg om att du har blivit antagen inom din idrott måste sedan intyget skickas med din gymnasieansökan. Obs! Antagning till gymnasieprogram görs på vanligt sätt utöver NIU-ansökan.

Dessa gymnasieprogram kan du kombinera med NIU:

  • Barn- och fritidsprogrammet inriktning fritid och hälsa, pedagogiskt arbete samt socialt arbete med profilering mot väktareJenny Nyströmsskolan 
  • Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi på Stagneliusskolan 
  • Handels- och administrationsprogrammet inriktning handel och serviceStagneliusskolan
  • Naturvetenskapsprogrammet inriktning naturvetenskap samt naturvetenskap och samhälleJenny Nyströmsskolan
  • Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteendevetenskapStagneliusskolan

Det kommer att finnas ca 20 platser på Fotbollsakademin som ska fördelas mellan pojkar och flickor beroende på söktryck. Fördelningen ska dock vara rimlig i förhållande till antalet licensierade spelare. Pojkar och flickor tränar var för sig. De sökande som anses ha bäst förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen tas in.

Fotbollsakademin samarbetar med elitklubbarna Kalmar FF och IFK Kalmar.

Ansök till Kalmar Fotbollsakademi!

Din ansökan till NIU – fotboll inför läsåret 2020/2021 sker centralt på Svenska fotbollsförbundets hemsida.
Senast 1 december vill vi ha din ansökan!

Ansök här!

Instruktör pojkar

Jens Nilsson
Idrottsspecialisering: Fotboll
Tel. 070 964 22 24

E-post

Instruktör flickor

Martin Sjöstrand
Idrottsspecialisering: Fotboll
Tel. 076-8569445

E-post